Negaršo spināti? Jūs vienkārši nezināt, kā tos pareizi pagatavot! Spināti ir vēl viens lapu dārzenis, ko iesaku pievienot savam uzturam ikvienam, kam rūp sava fiziskā labsajūta, īpaši tiem, kas ir atteikušies no gaļas.
Spināti ir īsta vitamīnu un mikroelementu dārgumu krātuve. Tie ir bagāti ar minerālsāļiem, īpaši viegli sagremojamiem dzelzs savienojumiem. Olbaltumvielu satura ziņā spināti pārspēj visus dārzeņus, atpaliekot tikai no zaļajiem zirnīšiem un jaunajām zaļajām pupiņām.
Bet ķersimies pie receptes, kas ir tik vienkārša un elementāra, ka rodas sajūta, ka nav nekā vieglāk pagatavojama. Turklāt bez divām pamatsastāvdaļām – sīpliem un spinātiem – jums būs nepieciešamas tikai garšvielas, kuras arīdzan varat pielāgot savai gaumei un vēlmēm.
Jums būs nepieciešams:
Sināti - 250 g
Sīpols - 1
Augu eļļa - 2 ēdamkarotes
Ūdens - 2 ēdamkarotes
Rīvēts muskatrieksts - uz naža gala
Malti melnie pipari - uz naža gala
Sāls – šķipsniņa
LASI VĒL:
Pagatavošabanas gaita
Nomizojiet sīpolu, smalki sakapājiet to un apcepiet eļļā līdz iegūstat zeltaini brūnu krāsu. Tad pievienojiet sīpoliem iepriekš nomazgātus un sasmalcinātos spinātus un, maisot, apcepiet tos kopā ar sīpolu.
Cepšanas laikā spināti atbrīvos nedaudz ūdens un sāks vārīties uz lēnas uguns. Šis ir tas īstais brīdis, kas varat pievienot sāli, piparus un muskatriekstu.
Ja šķidruma nepietiek, pievienojiet pavisamz nedaudz vaŗītu ūdeni. Ļaujiet vārīties uz lēnas uguns, pārklātu, 5 minūtes, un ēdiens ir gatavs!
Šī būs viena lieliska piedeva pie spageti vai citiem makaronu ēdieniem. Bet tikpat labi jūs šo kombināciju varat baudīt uz rupjmaizes – lieliska garša garantēta.