Mūsu ģimenē šos maigos biezpiena cepumiņus gatavo jau ceturtajā paaudzē – tik gardi, ka pazūd vienā mirklī

Biezpiena cepumi ir viens no interesantākajiem ēdieniem, kas apvieno biezpienu un cepumus. Un tos ir ļoti viegli pagatavot — šajā rakstā vēlos dalīties ar jums vienkāršā, bet gardā biezpiena cepumu receptē.

Esmu pārliecināta, ka daudzi no jums teiks, ka jau ilgu laiku gatavo biezpiena cepumus savās virtuvēs. Tomēr ceru, ka šis raksts paplašinās jūsu zināšanas par šo vienkāršo desertu, ko sauc par "biezpiena cepumiem".

Kas nepieciešams biezpiena cepumiem

Biezpiena cepumiem jums būs nepieciešami 500 grami biezpiena, 5 ēdamkarotes granulētā cukura, 150 grami sviesta, 1,5 glāzes kviešu miltu, 2 olas, paciņa vaniļas ekstrakta garšai un 1 tējkarote malta kanēļa.

Biezpiena cepumu recepte

Šī biezpiena cepumu recepte ir vienkārša un pieejama pat tiem, kas tikai sāk darboties virtuvē. Mīkla ir biezpiena cepumu pamatā, to būtība un garša.

Lai pagatavotu biezpiena cepumu mīklu, vispirms saputojiet biezpienu ar olām, pēc tam pievienojiet granulēto cukuru, mīkstinātu sviestu, vaniļas ekstraktu un kanēli. Visu rūpīgi samaisiet (varat izmantot mikseri, kas ļaus iegūt mīkstus biezpiena cepumus).

LASI VĒL:

Tagad pakāpeniski pievienojiet miltus, nepārtraukti maisot. Rezultātā jābūt gaisīgai, nelīpošai mīklai. Tad novietojiet mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas un sāciet to izrullēt apmēram puscentimetra biezumā.

Tagad izmantojiet šotu glāzi vai cepumu griezēju, lai izgrieztu biezpiena cepumus. Apkaisiet cepumu virspusi ar cukuru un novietojiet tos uz miltiem apkaisītas cepšanas paplātes.

Saskaņā ar klasisko recepti cepiet biezpiena cepumus apmēram 20-30 minūtes 180-200 grādu temperatūrā cepeškrāsnī.

Kā padarīt biezpiena cepumu recepti pikantāku

Biezpiena cepumu receptes skaistums slēpjas apstāklī, ka tā ļauj pilnībā izpaust savu radošumu, pievienojot cepumiem papildu garšas. Vienkāršākais veids ir izmantot sukādes, svaigas ogas, smalki sagrieztus augļus, magoņu sēklas vai kakao pulveri kā pildījumu.

Šajā gadījumā biezpiena cepumi atgādinās desu ar pildījumu iekšpusē. Varat tos pagatavot garus vai sagriezt gabaliņos, ja vēlaties. Svarīgs punkts: jo saldāks pildījums, jo mazāk cukura jāpievieno mīklai, pretējā gadījumā tā būs pārāk salda.

Biezpiena cepumi un forma

Biezpiena cepumi var būt jebkuras formas, ne tikai apaļi. Daudziem pavāriem ļoti patīk kruasāna stila biezpiena cepumi. Izrullējiet biezpiena mīklu 2–3 milimetru biezā aplī.

Izmantojot nazi, no apļa centra uz āru izgrieziet trīsstūrus un izrullējiet tos kā rullīti, sākot no trīsstūra pamatnes un pakāpeniski virzoties uz galu. Starp citu, šajos biezpiena cepumos var arī "paslēpt" jebkuru pildījumu.

Vēl viena oriģināla iespēja ir rozes formas biezpiena cepumi. Izrullēto biezpiena mīklu sagriež 1-1,5 centimetru biezās strēmelēs. Tagad paņem vienu strēmelītes malu un sāc to rullēt ap savu asi, līdz tā beidzas.

Tas atgādinās ziedu. Viegli saspied mīklu "rozes" apakšā, lai tā cepšanas laikā nezaudētu savu formu. Virsū pārkaisa ar cukuru.