Šāda veida iebiezināto pienu saimnieces bieži izmanto daudzu mājās gatavotu saldumu pagatavošanai. Vienkāršākais variants, protams, ir iegādāties gatavu produktu veikalā. Tā ir daudzu izvēle, kuri nevēlas tērēt laiku, meklējot citus veidus, kā pagatavot vārītu iebiezināto pienu.
Otra iespēja ir iegādāties parastu iebiezināto pienu metāla bundžā un vārīt to pašam. Tomēr šis process ir diezgan laikietilpīgs. Tomēr pastāv iespēja paātrināt procesu: iebiezinātā piena vārīšana mikroviļņu krāsnī.
Tomēr šai metodei ir savi trūkumi. Pēdējā iespēja ir pašam pagatavot vārītu iebiezināto pienu, izmantojot ļoti vienkāršas sastāvdaļas. Rezultātā diezgan ātri iegūsiet pilnībā gatavu produktu.
Pašgatavots vārīts iebiezinātais piens
Saka, ka vārīta iebiezinātā piena pagatavošana, izmantojot šo vienkāršo recepti, aizņem tikai aptuveni 10 minūtes. Sastāvdaļas, ko mēs izmantosim, ir ļoti vienkāršas.
Pirmkārt, protams, mums būs nepieciešams piens (šajā receptē 1 glāze). Ideālā gadījumā izmantojiet pašgatavotu, augsta tauku satura pienu.
LASI VĒL:
Jums būs nepieciešams vienāds cukura, piena pulvera un ūdens daudzums — pa 1 glāzei katra. Un nedaudz sviesta — 50 grami. Tās ir visas sastāvdaļas.
Kā to pagatavot
Vispirms katliņā ieberiet cukuru un pievienojiet ūdeni. Mūsu mērķis ir uzsildīt šo maisījumu, līdz tas pilnībā izšķīst ūdenī, galu galā pārvēršot to karamelizētā maisījumā. Pēc tam karamelei pievienojiet sviestu. Katliņu turiet uz uguns un pagaidiet, līdz sviests ir pilnībā izšķīdis.
Tikmēr viegli uzsildiet pienu un, nepārtraukti maisot, ielejiet to karamelē. Šajā brīdī maisījumā var veidoties nelieli kunkuļi. Tomēr pēc dažām minūtēm šie kunkuļi izzudīs, karamelei izšķīstot pienā.
Pagaidiet, līdz maisījums ir pilnīgi gluds, tad varat pievienot piena pulveri. Vēlreiz visu rūpīgi samaisiet un katliņu turiet uz uguns vēl 3 minūtes.
Tagad iebiezinātais piens ir jāatdzesē. Ja visi kunkuļi vēl nav izšķīduši, nokāsiet to caur lielu sietu. Uzglabājiet to ledusskapī, tāpat kā veikalā nopērkamo produktu.