Šīs zupas būs labākais ēdiens nākamajā dienā pēc ballītes – 3 vienkāršas receptes

Pēc kārtīgas ballītes un svinēšanas nākamā diena nav vienkārša. Ar slikto pašsajūtu var tikt mājas apstākļos, pagatavojot kādu no "pēc ballīšu" zupām.

Gaļas Soļanka

Sastāvdaļas:

Liesa liellopa gaļa - 300 g

Kūpinātas desiņas - 2-3 gabali

Speķis - 100 g

Šķiņķis - 100 g

Sīpols - 1

Tomāts - 1

Tomātu pasta - 1 ēdamkarote

Olīvas - ½ bundža

Marinēti gurķi - 2-3 gabali

Novāriet gaļu. Sagrieziet desiņas, speķi un šķiņķi strēmelītēs vai kubiņos. Samaliet vārīto liellopa gaļu maltā masā.

Apcepiet sīpolu augu eļļā līdz zeltaini brūnai krāsai, pievienojiet sasmalcināto liellopa gaļu un samaisiet.

Apcepiet 3-4 minūtes, pēc tam pievienojiet kausu buljona, sablendētu, nomizotu tomātu un tomātu pastu. Vāriet uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.

Uzkarsējiet buljonu līdz vārīšanās temperatūrai un pievienojiet apcepto liellopa gaļu. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienojiet olīvas un sagrieztus gurķus.

Izslēdziet uguni, pārklājiet un ļaujiet ievilkties 30 minūtes. Pasniedziet ar skābo krējumu, citronu un melnajiem pipariem.

LASI VĒL:

Vistas zupa 

Sastāvdaļas:

Vistas stilbiņi – 500 g

Sīpols - 1

Burkāns - 1

Kartupeļi - 3-4

Nūdeles - 200 grami

Novāriet vistas kājas, tad izņemiet tās no buljona un ļaujiet atdzist. Nomizojiet un sagrieziet sīpolu, nomizojiet un rupji sarīvējiet burkānus. Apcepiet sīpolu un burkānus augu eļļā 5 minūtes.

Atdaliet nedaudz atdzisušo gaļu no kauliem un pievienojiet to buljonam. Pievienojiet sīpolu un burkānus. Nomizojiet un sagrieziet kartupeļus un pievienojiet tos buljonam kopā ar nūdelēm.

Zupa ir gatava 10 minūšu laikā. Pasniedziet ar smalki sagrieztiem zaļumiem. Ja vēlaties, zupai var pievienot nedaudz sojas mērces, lai iegūtu pikantu garšu.

Pikantā pupiņu zupa

Sastāvdaļas:

Pupiņas - 1 glāze

Buljons - 1,5 l

Burkāns - 1

Tomāti - 3

Ķiploki (pēc garšas)

Sīpols - 1

Garšaugi - 1 buntīte

Sarkanā asā paprika (pēc garšas)

Sāls (pēc garšas)

Lēcas - 3 ēdamkarotes

Bekons (vairākas strēmelītes)

Lai pupiņas būtu vieglāk vārīt zupā, tās uz nakti iemērciet aukstā ūdenī. No rīta pupiņas noskalojiet un vāriet, līdz tās ir pusgatavas.

Sasmalciniet sīpolu un ķiploku, apcepiet augu eļļā, pievienojiet sagrieztus burkānus un apcepiet. Apceptajiem ķiplokiem un sīpoliem pievienojiet nomizotus tomātus un aso papriku un vāriet uz lēnas uguns dažas minūtes.

Pievienojiet vārītās pupiņas un samaisiet. Pārlejiet ar vistas (vai dārzeņu vai citu) buljonu. Pievienojiet lēcas, samaisiet un vāriet uz lēnas uguns, līdz tās ir mīkstas, apmēram 20 minūtes.

Gatavošanas laikā pievienojiet sāli un garšvielas. Dažas minūtes pirms gatavošanas beigām pievienojiet sasmalcinātus garšaugus.

Apcepiet dažas bekona strēmelītes, sagrieziet strēmelītēs un pirms pasniegšanas porcijās lieciet tieši uz šķīvja. Pasniedziet ar smalki sagrieztiem svaigiem garšaugiem.