Marināde vistas gaļai – 6 labākās receptes, kas jebkuru vistas ēdienu padarīs nevainojamu

Runājot par vistas gaļas izplatību un pieejamību, tā, iespējams, mūsdienās ir vispopulārākais gaļas produkts. Mēs bieži marinējam vistu tālākai gatavošanai. Šodien es vēlētos dalīties ar vairākām šādām marinādes iespējām.

Medus un sinepes

Lai cik mīksta būtu gaļa, tā pirms marinēšanas tomēr ir jāsagatavo. Vistas (vai tītara) gaļa ir rūpīgi jāsamaisa, pēc tam jāpārkaisa ar sāli un pipariem.

Tālāk pāriesim pie pašas marinādes. To pagatavosim, izmantojot medu (3 ēdamkarotes) un Dižonas sinepes (4 ēdamkarotes pilngraudu sinepju).

Sajauciet šīs divas vienkāršās sastāvdaļas kopā un pēc tam pārklājiet iepriekš samaisītos vistas gabaliņus ar maisījumu. Ļaujiet tiem apmēram 40 minūtes atpūsties istabas temperatūrā.

Pēc šī laika vistas gabaliņi ir gatavi cepšanai. To var darīt uz grila vai parastā pannā. Tomēr pirms cepšanas vislabāk ir noņemt atlikušās sinepju sēklas. Ja tās neizņemsiet, tās vienkārši piedegs un sabojās vistas garšu.

Marināde ar laima sulu

Paņemiet piemērotu bļodu, kurā sajauciet visas marinādes sastāvdaļas. Ielejiet ēdamkaroti augu eļļas, pievienojiet nedaudz šķidra medus (2 ēdamkarotes) un 1 laima sulu.

Papildus šīm sastāvdaļām jums būs nepieciešams smalki sakapāt ķiploku (izmantojiet vienu galviņu) un pievienot sāli.

Tagad sāksim ar vistu. Mums būs nepieciešama vistas gaļa bez kauliem, tas ir, fileja, sagriezta mazās strēmelītēs, nevis gabaliņos. Šīs vistas strēmelītes tiks marinētas šajā marinādē.

Ļaujiet tai apmēram stundu (vai divas, ja vēlaties) nostāvēties ledusskapī, ik pa laikam apmaisot vistas strēmelītes.

Cepiet šos vistas gabaliņus pannā, bieži tos apgriežot, līdz tie ir zeltaini brūni. Varat arī grilēt vai cept marinētu vistu cepeškrāsnī.

Apelsīnu mērce

Jums būs nepieciešams viens litrs apelsīnu sulas. Lai pagatavotu mērci, vienkārši iztvaicējiet litru šīs sulas uz lēnas uguns. Sulu, kas no šīs sulas iztvaiko, mēs izmantosim vēlāk. Tātad, šai mērcei pievienojiet niedru cukuru (4 tējkarotes) un jebkuru eļļu pēc savas izvēles (2 tējkarotes).

Pēdējās sastāvdaļas šeit ir sāls (cik vien vēlaties) un pipari, atkal pēc jūsu gaumes. Šī mērce nedaudz sabiezēs, atdziestot, bet to joprojām vislabāk pasniegt siltu ar vistu.

LASI VĒL:

Ar majonēzi

Šī iespēja, iespējams, ir vienkāršākā un visvieglāk pieejamā, jo bez majonēzes visas pārējās sastāvdaļas ir tikpat vienkāršas un viegli pieejamas gandrīz katrā ledusskapī. Atkal mums būs nepieciešama bļoda, lai sajauktu visas šīs vienkāršās marinādes sastāvdaļas.

Papildus majonēzei (izmantojiet nelielu daudzumu, pēc saviem ieskatiem) pievienosim vienu olu, smalki sagrieztu ķiploku un dažus smalki sagrieztus sīpolus.

Visu sajauciet kopā un pēc tam vienkārši pievienojiet vistas gabaliņus. Ļaujiet tiem marinēties vismaz stundu (bet tikai ledusskapī).

Gaļu varat sagriezt cepšanai piemērotos gabaliņos vai arī iemērcēt visu fileju. Šeit galvenais ir iegremdēt  visu vistu šajā marinādē. Arī šī iespēja ir daudzpusīga un labi der gan grilam, gan pannai. Ja majonēze nav jūsu gaumē, to var viegli aizstāt ar skābo krējumu un pievienot nedaudz etiķa.

Vistas marinēšana jogurtā

Jums nebūs nepieciešams augļu jogurts, tikai parasts jogurts. Jums būs jāpievieno vēl dažas sastāvdaļas pilnvērtīgai marinādei.

Tas ietver nedaudz ābolu sidra etiķa (pēc vēlēšanās), citronu sulas un papildus kurkumu, kardamonu un karija pulveri, kā arī sāli. Visu šo dažādību izmanto nelielā daudzumā.

Vistas gaļa šajā garšvielu "pušķī" būs jāmērcē vismaz pusstundu. Pēc tam tā jācep cepeškrāsnī, un labākais variants ir vienkārši ietīt vistu folijā. 15–20 minūtes ir pietiekams laiks, lai gaļa folijā izceptos. Labākais variants šai vistas gaļai ir cepeškrāsns ar konvekcijas funkciju.

Marinējiet vistu kefīrā

Vispirms ņemiet apmēram 4 ķiploka daiviņas un smalki sakapājiet tās. Pēc tam vienkārši sajauciet ķiploku ar iecienītākajām garšvielām un sāli. Šeit varat pievienot arī garšaugus.

Visu šo garšvielu maisījumu pēc tam pārlejiet ar kefīru (izmantojiet tikai glāzi). Tas arī viss, mūsu marināde ir gatava, un jūs varat pievienot vistas gabaliņus. Pēc tam, kad vista ir tajā, visu vēlreiz rūpīgi samaisiet. Pēc pusstundas ledusskapī vista ir gatava cepšanai vai grilēšanai.