Kā pareizi pagatavot kakao ar pienu – Ziemassvētku noskaņa garantēta

Šodien mēs runāsim par kakao gatavošanu. Papildus ieguvumiem labsajūtai, tam ir vēl viena ļoti laba īpašība: tas ir vienkārši garšīgs. Tāpēc es domāju, ka laba ideja ir zināt, kā pareizi pagatavot kakao.

Ideāls veids, kā pagatavot šo gardo dzērienu, ir pagatavot to ar pienu. Protams, vislabāk ir izmantot mājās gatavotu pienu, kas ir daudz garšīgāks nekā jebkurš veikalā nopērkamais. Papildus pienam mums būs nepieciešams pats kakao, kas šeit tiek pārdots pulverveida veidā, un cukurs saldumam.

Bet mēs joprojām sākam gatavot kakao, pievienojot ūdeni! Ielejiet nedaudz katliņā. Galvenais ir pārliecināties, ka tas pārklāj visu dibenu. Pēc tam mums jāgaida, līdz ūdens uzvārās.

Kad tas uzvārās, ielejiet pienu tieši tajā. Tikmēr jums ir jāstrādā ar pašu kakao. Rūpīgi samaisiet to ar cukuru un pēc tam lēnām pievienojiet ūdeni šim maisījumam. Pievienojiet pietiekami daudz ūdens, lai maisot veidotos šokolādes pasta, bez kunkuļiem, pat ne vismazākajiem.

Pēc tam katliņā sajauciet pienu ar šokolādes maisījumu. Tas jādara pareizi, lai dzēriens būtu gards.

Lai to izdarītu, izmantojiet karoti un sāciet maisīt pienu. Maisot, lēnām ielejiet kakao maisījumu. Tas atdzesēs pienu, un jūsu uzdevums ir to atkal uzvārīt. Pēc tam ļaujiet dzērienam vārīties uz lēnas uguns vēl 3 minūtes uz ļoti mazas uguns. Pēc tam izslēdziet kakao.

Tagad parunāsim par sastāvdaļu daudzumu. Ja izmantojat, piemēram, 2 litrus piena, jums būs nepieciešamas 6 ēdamkarotes kakao pulvera un 4 ēdamkarotes granulētā cukura, lai iegūtu mērenu saldumu.

LASI VĒL:

Kad dzēriens ir gatavs, neļaujiet tam atdzist. Lejiet to tieši glāzēs vai pasniedziet viesiem. Vislabāk to pasniegt ar cepumiem, smalkmaizītēm vai jebkādiem cepumiem.

Manu aprakstīto kakao pagatavošanas metodi var droši uzskatīt par klasisku. Taču, protams, šim dzērienam ir arī citas variācijas. Galu galā jebkura klasika pieļauj noteiktas variācijas.

Pievienojot olas dzeltenumu

Kakao var pagatavot, pievienojot olas dzeltenumu. Šeit viss tiek gatavots no paša sākuma pēc vienas un tās pašas receptes. Bet, kad kakao ir gatava, olas dzeltenums (parasti viens dzeltenums tiek izmantots divām dzēriena porcijām) būs jāsaputo ar cukuru un kakao pulveri.

Pēc saputošanas vienkārši ielejiet šo maisījumu gatavajā dzērienā un visu sakuliet kopā. Pēc šī procesa to nekavējoties ielejiet tajās pašās glāzēs.

Pievienojot putukrējumu

Arī šī ir ļoti garšīga iespēja. Manuprāt, saldais krējums nevar sabojāt nevienu dzērienu, it īpaši kakao. Arī šeit tas ir pagatavots klasiskā veidā.

Tālāk jums būs pareizi jāielej kakao, lai varētu pievienot krējumu. Ielejiet to glāzē tikai līdz pusei. Pēc tam sakuliet krējumu un pūdercukuru. Ar ēdamkaroti izgremdējiet šo  gaisīgo maisījumu un ielejiet to glāzē tieši uz dzēriena.

Ar saldējumu

Atkal, kakao pagatavošanas procesā nav nekādu izmaiņu. Tomēr vispirms tas ir jāatdzesē, jo saldējumu nevar kombinēt ar karstu kakao.

Paņemiet glāzi un vispirms ievietojiet tajā saldējuma bumbiņu, pēc tam uzlejiet virsū kakao. Glāzes virspusē varat uzliet putukrējumu vai arī izmantot jebkuras svaigas ogas. Arī tas sanāks diezgan labi.