Gudri pavāri mērcē auzu pārslas uz nakti - brokastu recepte, kas patīk daudziem

Daudzi cilvēki ir pieraduši gatavot auzu pārslas no rīta, tērējot laiku un pūles. Taču uztura speciālisti apliecina, ka ir veids, kā tās pagatavot bez plīts un liekas ķibeles.

Noslēpums ir auzu pārslu mērcēšana uz nakti. Šī metode padara putru gatavu brokastīm bez vārīšanas, norāda pavārds Rika Lainers.

Auzu pārslas uzsūc šķidrumu un kļūst mīkstas. No rīta vienkārši izņemiet tās no ledusskapja un pievienojiet savas iecienītākās sastāvdaļas.

Uztura speciālisti atzīmē, ka mērcēšana uzlabo gremošanu. Procesa laikā tiek iznīcināta fitīnskābe, kas traucē minerālvielu uzsūkšanos.

Tas padara auzu pārslas barojošākas. Organisms saņem maksimāli daudz vitamīnu un minerālvielu.

Īpaši svarīga ir šķidruma izvēle. Varat izmantot pienu, jogurtu vai augu izcelsmes dzērienus. Mērcēšana piešķir auzām jaunu garšu. Tās kļūst maigas un bagātīgas.

Uztura speciālisti iesaka pievienot augļus un riekstus. Tās padara brokastis pilnvērtīgas un sabalansētas.

LASI VĒL:

Šādi pagatavotas auzu pārslas saglabā vairāk uzturvielu. Vārīšana samazina daļu no to vitamīniem. Šī metode ir piemērota aizņemtiem cilvēkiem. Brokastis tiek gatavotas miega laikā.

Uztura speciālisti uzsver, ka izmērcētas auzu pārslas ir vieglāk sagremojamas un nerada smaguma sajūtu vēderā.

Tās ir īpaši labvēlīgas bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem. To mīkstā tekstūra padara tās ērtas ikvienam.

Recepte ir vienkārša: vakarā auzas pārlej ar šķidrumu un ievieto ledusskapī. No rīta pievieno piedevas pēc garšas.

Uztura speciālisti ir pārliecināti - tas ir labākais veids, kā sākt dienu. Tas apvieno labsajūtu un ērtības.

Auzu pārslas kļūst par daudzpusīgām brokastīm. Tās var gatavot katru dienu, mainot sastāvdaļas.

Mērcēšanas metode pārveido pazīstamu produktu par kaut ko jaunu. Tā paver jaunas uztura iespējas. Tāpēc eksperti iesaka izmēģināt šo metodi. Tā maina jūsu domāšanu par brokastīm.