Pagatavojiet rikotas sieru mājas apstākļos – ātri, vienkārši un ļoti gardi

Divreiz vārīta rikota ir ļoti līdzīga biezpienam, tikai daudz mazāk pliekanīga. Un nosaukt to par sieru, iespējams, ir nedaudz pārspīlēti, jo tas tiek gatavots no sūkalām, kas paliek pāri no siera ražošanas.

To ir arī diezgan viegli pagatavot mājās (nu, protams, tā nav rikota — tas ir līdzīgs produkts). Galaprodukta sanāk 400 grami. Sūkalas var izmantot pankūku, pelmeņu un citu lietu pagatavošanai.

Sastāvdaļas:

Piens 2 litri

Citronu sula 100 ml

Sāls 1 tējkarote

Cukurs 1 tējkarote

LASI VĒL:

Pagatavošana

Ielejiet pienu biezā katliņā. Uzkarsējiet līdz 90 grādiem pēc Celsija uz vidējas uguns (piens nedrīkst vārīties visa gatavošanas procesa laikā. Tas ir svarīgi).

Pievienojiet pienam cukuru un sāli. Nepārtraukti maisiet. Izspiediet citronu un nokāsiet sulu. Citronu sulas vietā varat izmantot 3% balto etiķi.

Ielejiet citronu sulu sagatavotajā pienā. Ļaujiet pienam nostāvēties uz uguns. Pēc citrona sulas pievienošanas pienam redzēsiet pārslas. Ir svarīgi to nepārvārīt. Neļaujiet tam uzvārīties. Ja to pārvārīsiet, rikota kļūs nedaudz gumijota.

Sūkalām vajadzētu atdalīties. Sūkalas kļūs dzeltenīgas, un pašas pārslas būs baltas. Izslēdziet uguni un ļaujiet atdzist, pārklātas. Tas aizņems vismaz 30 minūtes.

Caurdurī ievietojiet vairākus marles slāņus. Iegūto maisījumu ielejiet uz marles. Sūkalas var saglabāt citiem ēdieniem.

Ļaujiet sūkalām notecēt, sasieniet marli mezglā un pakariniet to, lai noņemtu lieko mitrumu. Pēc 2 stundām siers ir gatavs ēšanai. Šim sieram var pievienot skābo krējumu, lai pagatavotu gardu mērci. No tā var pat pagatavot kanapē.