Mūsdienās rūpniecības giganti burtiski bombardē mūs ar dažādiem produktiem visās nozarēs, tostarp konditorejas izstrādājumiem. Runājot par pārtikas produktiem, vairuma to sastāvs mūsdienās rada nopietnas bažas.
Lielākā daļa šo produktu satur daudz dažādu sastāvdaļu, par kuru patieso kaitīgumu mēs, iespējams, pat nenojaušam. Tāpēc daudzi cilvēki cenšas veikalā pirktos produktus aizstāt ar saviem, mājās gatavotiem.
Jūs varat būt pilnīgi pārliecināti par šiem produktiem, jo esat tos pagatavojuši paši. Un jūs varat darīt tik daudz. Šķiet, ka ir produkti, kurus no pirmā acu uzmetiena pat nezināt, kā pagatavot. Piemēram, populārās Raffaello konfektes.
Tikmēr šo gardo kulinārijas "brīnumu" var diezgan viegli pagatavot mājās ar minimālu sastāvdaļu daudzumu. Patiesībā tas ir diezgan vienkārši.
Raffaello konfekšu pagatavošana mājās, izmantojot vienkāršu recepti
Šo mājās gatavoto Raffaello konfekšu sastāvdaļas ir diezgan vienkāršas. Turklāt pati recepte sniedz jums lielu rīcības brīvību radošumam. Jūs varat viegli pielāgot šo konfekšu garšu savām vajadzībām. Šo konfekšu pagatavošanai izmantosim klasisko recepti. Jums būs nepieciešams:
250 grami kokosriekstu skaidiņu
200 grami iebiezinātā piena
100 grami mandeles
Kā tās pagatavot
Raffaello izskatās tik pievilcīgi, ka šķiet gandrīz neiespējami to pagatavot mājās. Tomēr šis skaistums ir maldinošs, un tajā nav nekā īpaši sarežģīta. Apskatīsim to soli pa solim.
Sāciet ar kokosriekstu skaidiņām. Ieberiet tās dziļā bļodā, pēc tam pievienojiet iebiezināto pienu. Pēc tam rūpīgi samaisiet abas sastāvdaļas. Rezultātā iegūsiet gandrīz viendabīgu kokosriekstu skaidiņu un iebiezinātā piena pastu.
LASI VĒL:
- Pagatavojiet rikotas sieru mājas apstākļos – ātri, vienkārši un ļoti gardi
Fantastiski garda torte ar persikiem un iebiezināto pienu – 30 minūtes cepeškrāsnī un gatavs
Pilnīgu konsistenci tā sasniegs apmēram stundas laikā. Tik ilgi tai vajadzētu pastāvēt. Varat ļaut tai pastāvēt ilgāk; tas būs vēl labāk.
Klasiskajā Raffaello receptē ir nepieciešamas mandeles (atcerieties tās nomizot). Tomēr tās var viegli aizstāt ar citiem riekstiem. Varat arī pielāgot konfekšu garšu, piemēram, pievienojot žāvētas aprikozes vai žāvētas plūmes. Jūtieties brīvi eksperimentēt pēc saviem ieskatiem.
Tagad varat veidot konfektes. Bet vispirms mums būs jāieber nedaudz kokosriekstu skaidiņu citā bļodā un jāsagatavo piemērots trauks gatavo konfekšu uzglabāšanai.
Kad viss iepriekšminētais ir sagatavots uz galda, varat ar rokām ielikt saldo maisījumu mazās plācenīšos. Katras plācenīša centrā ievietojiet riekstu (vai citu jūsu izvēlētu "pārsteigumu"), pēc tam izveidojiet plāceni bumbiņā.
Nedaudz pielāgojiet tā formu, lai tas neizskatītos pēc olas, un pēc tam apviļājiet to sausās kokosriekstu skaidiņās. Pēc tam konfektes ir pilnībā gatavas un tās var ievietot sagatavotajā traukā.