Fantastiski garda torte ar persikiem un iebiezināto pienu – 30 minūtes cepeškrāsnī un gatavs

Šo kūku ir ātri pagatavot negaidītiem viesiem. Ja jums garšo iebiezinātais piens un persiki, šī kūka jūs noteikti sajūsminās. Viegla, gaisīga un neticami garda, to pilnībā apēdīs dažu minūšu laikā.

Kūka ir ļoti maiga, un aromāts ilgi saglabāsies virtuvē. Pagatavošana un cepšana aizņem labi jau pusstundu, bet tā no galda pazudīs patiešām dažu minūšu laikā.

Nepieciešamās sastāvdaļas

400 g cepumu

130 g sviesta

3 olu dzeltenumi

1 bundžiņa iebiezinātā piena

1/2 citrona

4 persiki

3 olu baltumi + 1 glāze granulētā cukura (nedaudz mazāk) + 1/2 citrona (sula)

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Sasmalciniet 400 g cepumu, pievienojiet 130 g sviesta, samaisiet un ievietojiet cepšanas pannā.

Ielieciet cepumu maisījumu pannā, to izlidinot, neaizmirstot atstāt sānu malu augstāki, un cepiet cepeškrāsnī 180°C temperatūrā tikai 10 minūtes. Svarīgi ir nepārcept.

Tikmēr sakuļ 3 olu dzeltenumus, bundžiņu iebiezinātā piena un pusi citrona (sulu). Ielejiet iebiezinātā piena pildījumu pannā, kur 10 minūtes iepriekš cepās cepumu un sviesta masa, un cepiet vēl 15 minūtes.

Uz sagatavotā pildījuma uzlieciet sagrieztu persiku. Persiku pārkaisiet ar 3 sakultiem olu baltumiem, 1 glāzi granulētā cukura (nedaudz mazāk) un pusi citrona (sulu). Pārkaisiet krējumu ar samaltiem riekstiem pēc izvēles un cepiet vēl 15 minūtes.

Būtībā šai kūkai var pievienot svaigas ogas vai jebkurus citus augļus pēc izvēles. Izmēģiniet un ieprieciniet savus tuviniekus.