Vistas kotletes ar sēnēm, papriku un sieru – tās var pasniegt pat smalkiem viesiem

Šīs oriģinālās vistas kotletes, kas pagatavotas no retāk sastopamām sastāvdaļām, piešķirs jūsu ikdienas ēdienkartei daudzveidību un piedāvās jaunu garšas pieredzi. Minimālais sastāvdaļu daudzums un pagatavošanas vienkāršība padarīs šīs kotletes par iecienītākajām jūsu virtuvē.

Mēs piedāvājam sastāvdaļu sarakstu un soli pa solim aprakstu, kā pagatavot kotletes. Recepte ir ļoti vienkārša un tai nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas. Pagatavosim šīs vistas kotletes ar sēnēm.

Sastāvdaļas

½ kg maltas vistas gaļas

100 grami sēņu

100 g siera

2 saldie pipari jebkurā krāsā

Vistas gaļas garšvielas pēc garšas

Sāls pēc garšas

2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas

Malti melnie pipari pēc garšas  

LASI VĒL:

Lasi vēl

Pagatavošanas gaita

Ievietojiet svaigu malto gaļu (vai puskilogramu maltas vistas filejas) dziļā bļodā. Pievienojiet olu, vistas garšvielas, maltos piparus un sāli. Visu sajauciet kopā ar rokām (vai ar karoti).

Ļaujot maltajai gaļai ievilkties garšvielās, rūpīgi nomazgājiet sēnes un sagrieziet tikai cepurītes mazos kubiņos, kas nav lielāki par 5 mm katrā pusē. Nomazgājiet papriku, izņemiet visas sēklas un sagrieziet mazos kubiņos.

Jebkura veida sieru sagrieziet kubiņos, kas ir nedaudz lielāki par sēnēm un papriku. Pievienojiet sagatavoto papriku, sieru un sēnes maltajai gaļai un visu rūpīgi samaisiet.

Pēc tam uzmanīgi ievietojiet izveidotās kotletes iepriekš uzkarsētā pannā ar eļļu, uzmanīgi, lai neapdedzinātos ar karsto eļļu, un cepiet līdz zeltaini brūnai krāsai no abām pusēm.

Neaizsedziet šīs kotletes ar vāku, jo maltā vistas gaļa diezgan ātri izcepas, un slēgta telpa un ilga cepšana var izžāvēt maigo gaļu. Pēc gaumes varat arī pievienot svaigus garšaugus. Lai labi garšo!