Nekad neviļos granātābolos - 5 sekundēs varu pateikt, vai auglis ir salds vai skābs

Granātābolu sezona rit pilnā sparā. Šīs rubīnsarkanās sēklas izdaiļo svētku salātus, rotā grauzdiņus un nodrošina vitamīnu devu gada aukstākajā laikā.

Taču bieži vien sulīga salduma vietā jūs saņemat skābas, sausas sēklas vai tukšas miziņas — un viss prieks ir zudis. Lai no tā izvairītos, pietiek tikai ar piecām uzmanības pilnām sekundēm, izvēloties augli veikalā.

Kā izvēlēties perfekto granātābolu

Apskatiet mizas krāsu - tai jābūt matētai, tumši bordo vai brūngani sarkanai. Bāla, rozīga vai spīdīga miziņa norāda uz gatavības trūkumu vai vāju sulas daudzumu.

Novērtējiet formu - nogatavojies granātābols nav apaļš, bet nedaudz saplacināts pie poliem, ar "ribām". Tas nozīmē, ka sēklas iekšpusē ir cieši pietūkušas un spiežas pret mizu.

Pieskaries auglim un paņemt to rokās – tev vajadzētu sajust, ka auglis ir pietiekami smags. Viegls granātābols ir sauss, ar nelielu sulas daudzumu.

Piesit ar nagu - skaņai jābūt rezonējošai, kā ķirbim, nevis blāvai. Blāva skaņa norāda, ka kaut kas iekšpusē ir dobs.

Pārbaudiet zieda galu pie pamatnes - tam jābūt sausam un brūnam, nevis zaļam vai mitram.

LASI VĒL:

Ideālas šķirnes ir "Ak-dona" vai "Gyulesha" — tām ir plāna miziņa, mazas sēklas un spilgta, salda garša pat vēsā klimatā. Meklējiet augļus ar melnu, blīvu "vainagu" pie pamatnes. Tā ir gatavības pazīme.

Tagad jūs vienmēr mājās pārvedīsiet īstu granātābolu - sulīgu, saldu, ar kraukšķīgām sēklām, kas neatstāj skābu pēcgaršu.

Jautājumi un atbildes

Kāpēc granātābols ir skābs vai sauss? Skābums un sausums ir nenogatavināšanas vai nepareizas uzglabāšanas pazīmes. Nogatavojies granātābols vienmēr ir sulīgs un salds, it īpaši, ja tas ir novākts vēlā rudenī.

Vai saldumu var noteikt pēc mizas krāsas? Jā. Jo tumšāka un matētāka ir miza, jo lielāka iespēja, ka tas ir salds. Rozā vai spīdīgi augļi gandrīz vienmēr ir skābi.

Vai piesitiens palīdz? Jā - zvanoša skaņa atklās augļa gatavības pakāpi,