Ne tikai "Siļķe kažokā", bet arī "Lapsas kažoks" — oriģināli salāti svētku galdam

Salāti "Siļķe kažokā" ir iecienīti to veiksmīgās garšu kombinācijas dēļ. Tomēr to pagatavošana bieži vien prasa siļķu tīrīšanu un attīrīšanu no dzīslām, kā arī biešu ilgstošu vārīšanu. Bet ir lieliska alternatīva, kas garšo vēl labāk un prasa mazāk pūļu – salāti "Lapsas kažoks".

Šim ēdienam būs nepieciešams jebkurš sarkanās zivs gabals. Receptē paredzētas filejas, bet var izmantot arī mugurkaulu vai asti, ko ir viegli attīrīt. Visas pārējās sastāvdaļas ir viegli pieejamas, un kopā tās veido lielisku garšas kombināciju.

Nepieciešamās sastāvdaļas

180–200 grami sarkanās zivs filejas

2 kartupeļi

2 burkāni

Majonēze pēc garšas

Sāls un pipari pēc garšas

4 olas

Marinēti sarkanie sīpoli

1–2 svaigi gurķi

150–200 grami cietā siera

LASI VĒL:

Pagatavošana soli pa solim

"Lapsas kažoka" pagatavošana ir ļoti vienkārša. Vispirms novāriet un nomizojiet kartupeļus un burkānus, līdz tie ir mīksti. Bet olas novāriet, līdz tās ir cietas.

Pēc tam sastāvdaļas kārtojiet šādā secībā: sarīvēti kartupeļi, majonēzes kārta, sarīvēti burkāni, vēl majonēze, sagrieztas zivs filejas, majonēze, svaigu gurķu šķēles, majonēze, marinētu sīpolu riņķi, majonēze, sarīvētas olas, majonēze, sarkanā zivs, majonēze un visbeidzot sarīvēts siers.

Bet, ja ir vēlme, kā pēdējo kārtu var vēlreiz uzlikt sarkano zivi, kas arī izskatīsies skaisti.  Vai, ja kā beidzamo kārtu atstājat rīvētu sieru, uzlieciet pa virsu nedaudz sarkano ikru.

Pēc tam, kad visas kārtas ir saliktas, noteikti ievietojiet salātus ledusskapī vismaz uz pāris stundām, lai tie varētu marinēties. Vislabāk tos atstāt uz nakti un pasniegt no rīta, dekorētu ar svaigām pētersīļiem. Izbaudiet šī vienkāršā un gardā ēdiena garšu!