Plānas karbonādei, labi izklapētas un pēc tam pareizi pagatavotas, ir ļoti garšīgs ēdiens. Domāju, ka daudzi tās iecienījuši. Tomēr tieši šajā gaļas klapēšanas aspektā slēpjas liela daļa veiksmes uz izcilu ēdienu.
Gaļas klapēšana klusi un bez šļakatām
Daudzi cilvēki, paņemot gaļas āmuru un sākot ar to cītīgi darboties, rada briesmīgu troksni ne tikai virtuvē vai pat visā dzīvoklī, bet dažreiz pat ārpus dzīvokļa. Šļakatas un sīki gaļas gabaliņi lido pa visu virtuvi, kā šausmu filmā.
Virtuves sakopšana pēc šādas klapēšanas var būt sarežģīta. Bet to var izdarīt klusi un ļoti uzmanīgi.
Lai to izdarītu, vienkārši ietiniet gaļu biezā plastmasas maisiņā vai vienkārši pārtikas plēvē. Pēc gaļas "ietīšanas" šādā veidā, šļakatas tiks novērstas.
Lai klusinātu procesu, novietojiet dvieli zem griešanas dēļa (kur jūs dauzīsiet gaļu). Tas padarīs visu procesu daudz klusāku, kas būs pamanāms pat ārpus jūsu virtuves.
Pirms dauzīšanas vislabāk ir samitrināt dēli (ja izmantojat koka) ar aukstu ūdeni. Tas neļaus sausajai koksnei uzsūkt gaļas sulas.
LASI VĒL:
Tomāti būs saldāki par cukuru - decembra sākumā savam kompostam pievienoju negaidītu sastāvdaļu
Pagatavojiet kartupeļu čipsus mājās tikai 5 minūtēs – būs daudz gardāki kā veikalā pirktie
Tāpat nedauziet gaļu tik stipri, lai tā būtu pilnīgi jēla. Jums tā tikai nedaudz "jāizstiepj", kas padarīs gabalu nedaudz plānāku.
Kā jūs varat klapēt gaļu bez āmura
Varbūt jums nācās cept karbonādes nevis savā virtuvē, bet kaut kur laukos, vai varbūt jūs vienkārši pazaudējāt gaļas āmuru, bet jums tik un tā ir jāgatavo. Ko jūs varat darīt un kā iztikt bez īpaša āmura?
Varat izmantot nazi. Protams, mazs nazis nederēs; jums būs nepieciešams smags, resns nazis (asmens ziņā). Sagrieziet gaļu vēlamajos gabalos un izklapējiet tos ar naža asmens aizmuguri, nevis asu, dažādos virzienos.
Starp citu, gaļas klapēšanai tikai mājas saimnieces izmanto āmuru, savukārt nopietni pavāri izmanto nazi vai drīzāk laba, resna asmens aizmuguri.
Gaļas gabala maigumu var panākt arī, izmantojot stikla pudeli jeb, precīzāk, tās kakliņu. Vienkārši apgrieziet pudeli otrādi un pēc tam saklapējiet gaļu ar tās kakliņu.
Āmuru var droši aizstāt arī ar mīklas rulli vai koka stampu, piemēram, tādu, kādu izmanto kartupeļu biezenim.
Tikai uzmanieties, lai nepārspīlētu. Ja pārspīlēsiet, jūsu sulīgais gaļas gabals var kļūt sauss, kas nozīmē, ka pēc pagatavošanas tas nebūs garšīgs.
Pēdējā alternatīva āmuram ir akmens. Tas, iespējams, ir piemērotāks variants vasarnīcai vai ērts risinājums piknikam. Akmenim jābūt smagam. Nomazgājiet to, ievietojiet plastmasas maisiņā (vai vēl labāk, divos), un tas ir gatavs lietošanai.