Čipsi ir ēdiens, ko daudzi ik dienas iegādājas veikalā. Tikai daži tos gatavo mājās no saviem kartupeļiem, bet izrādās, ka to var izdarīt ātri un vienkārši, turklāt vēl sasniedzot lielisku rezultātu.
Kartupeļu čipsu pagatavošana nemaz nav sarežģīta. Mikroviļņu krāsnī var pagatavot daudz gardu lietu, tostarp kartupeļu čipsus.
Šī recepte, iespējams, ir visātrākā pagatavošanas laika ziņā. Tikai 5 minūtēs (dažreiz pat mazāk, bet dažreiz nedaudz vairāk) jums būs mājās gatavoti garšīgi kraukšķi. Turklāt šie frī kartupeļi būs pilnīgi dabīgi, jo jūs pats kontrolēsiet to recepti.
Pirmais solis mūsu mājās gatavoto kartupeļu čipsu pagatavošanai ir kartupeļu sagriešana. Protams, tie ir jāsagriež plānās šķēlītēs. To var izdarīt ar labu, asu nazi. Vai arī varat izmantot īpašu rīvi, kas paredzēta tieši šāda veida griešanai.
Pēc sagriešanas noteikti rūpīgi noskalojiet visas kartupeļu daiviņas. Ideāli piemērots ir auksts ūdens. Ja tās rūpīgi nenoskalosiet, pēc gatavošanas tās būs ļoti grūti noņemt no papīra vai piederumiem. Vislabāk šai procedūrai izmantot caurduri.
LASI VĒL:
Baškīru nacionālās delikateses "Čak-čak" recepte
Samta pīrāgs bez miltiem vai cepšanas - pagatavots no trim vienkāršām sastāvdaļām
Noskalojiet sagrieztos kartupeļus un pagaidiet, līdz uz tiem vai caurdurī vairs nav ūdens. Pēc tam ievietojiet kartupeļu daiviņas tieši mikroviļņu krāsnī. Lai to izdarītu, vispirms uz rotējošā šķīvja novietojiet nedaudz cepampapīra. Pēc tam uz šī papīra novietojiet sagrieztos kartupeļus.
Novietojiet atpakaļ šķīvi un ieslēdziet mikroviļņu krāsni ar pilnu jaudu. Pēc šī brīža neatstājiet mikroviļņu krāsni. Jums būs pastāvīgi jāuzrauga frī kartupeļi.
Ja pamanāt kādas pazīmes, ka tie sāk brūnēt, nekavējoties nospiediet pogu "Apturēt". Jūsu uzdevums ir pareizi noteikt šo brīdi. Ja mikroviļņu krāsni izslēgsiet pārāk agri, jūsu frī kartupeļi nemaz nebūs kraukšķīgi, un, ja to izslēgsiet pārāk vēlu, tie, visticamāk, piedegs.
Frī kartupeļu pagatavošana aizņems no 2 līdz 10 minūtēm atkarībā no porcijas lieluma. Pēc pagatavošanas tie būs jāapkaisa ar sāli. Varat pievienot arī piparus un iecienītākās garšvielas. Tas viss tiek darīts pēc garšas.