Baškīru nacionālās delikateses "Čak-čak" recepte

Garda kāruma recepte, kas jums patiks un būs pieejama. Galu galā, tam nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas, un rezultāts iepriecinās pat visizsmalcinātāko gardēdi. Tas ir lieliski piemērots pagatavošanai kopā ar maziem bērniem. Esam pārliecināti, ka viņiem patiks šādas aktivitātes.

Šo gardumu var pagatavot ikviens, jo tam nav nepieciešamas nekādas sarežģītas prasmes. Šim desertam ir daudz variāciju, taču pamatrecepte paliek nemainīga. Tātad, kas mums ir nepieciešams un kā to pagatavot?

Sastāvdaļas

3 vai 4 olas

Milti

Medus

½ tējkarote cepamā soda

2 ēdamkarotes cukurs

LASI VĒL:

Pagatavošana

Mīklai sakuļ olas un cukuru kopā, tad pievieno cepamo sodu un labi samaisa. Pēc tam putojošajai masai pievieno miltus. Mīklai jābūt mīkstai, bet ne lipīgai.

Sadala mīklu mazos gabaliņos. Izrullē plāni un sagriež 2 cm platās strēmelītēs. Pēc tam ar plānu nazi sagriež iegūtās strēmelītes plānos salmiņos. Iegūtos salmiņus liek verdošā saulespuķu eļļā un cep, līdz tie ir viegli brūni.

Sīrupam paņem medu tik daudz, lai ar to daudzumu varētu apklāt desertu. Vāri sīrupu uz lēnas uguns, pievienojot tikai vienu karoti ūdens. Karsto sīrupu ielej grauzdētajos salmiņos un rūpīgi samaisa. Gatavo maisījumu pievilcīgi izkārto lielā šķīvī, kamēr tas vēl ir silts.

Izveido skudru pūžņa vai piramīdas formu. Iegūto gardumu var arī dekorēt ar mazām konfektēm vai rozīnēm. Dekorēšanai ideāli der arī zefīri vai marmelāde.

Šis nacionālais gardums ir lieliski piemērots bufetei, kāzām, Jaungada galdam vai jebkuram citam īpašam notikumam. Palutiniet savus mīļos ar šo gardumu. To ir viegli un vienkārši pagatavot! Izbaudiet!