Šī bezmiltu, bezcepšanas samta kūka valdzina ar savu maigumu, minimālismu un ātro pagatavošanu. Tikai trīs vienkāršas sastāvdaļas rada blīvu, gaisīgu un pārsteidzoši gardu kūku bez cepšanas cepeškrāsnī.
Šī recepte ir ideāli piemērota tiem, kam patīk mājās gatavotas kūkas, bet kuri nevēlas tērēt daudz laika sarežģītiem procesiem.
Nepieciešamās sastāvdaļas (18-20 cm formai):
Smilšu cepumi - 250 g
Sviests - 80 g
Mīksts biezpiens vai krēmsiers - 350 g
Pūdercukurs – 2 līdz 3 ēdamkarotes (pēc garšas)
LASI VĒL:
Leģendārās padomju soļankas gatavošana – recepte, ko izmantoja katrā cienīgā ēdnīcā
Likvidēju ar matiem aizsērējušu noteku 2 minūtēs – metode, kas pārsteidza pat manu santehniķi
Kā pagatavot samta kūku
Sasmalciniet cepumus drupačās, izmantojot blenderi vai mīklas rulli. Izkausējiet sviestu un ielejiet to drupačās, rūpīgi samaisot, līdz tas atgādina mitras smiltis. Maisījumam, saspiežot rokā, vajadzētu viegli saglabāt savu formu.
Izklājiet kūkas formas apakšu ar noņemamu malu ar cepampapīru. Vienmērīgi izklājiet cepumus un stingri piespiediet tos ar karoti vai glāzes dibenu. Pamatnei jābūt blīvai un gludai.
Ievietojiet formu ledusskapī vismaz 20 minūtes. Dziļā bļodā sajauciet mīkstināto biezpienu vai krēmsieru un pūdercukuru. Sakuliet ar mikseri līdz gludai masai. Tai jābūt krēmīgai un bez graudiem.
Izņemiet pannu no ledusskapja, uzklājiet virsū krēmsiera glazūru un uzmanīgi izlīdziniet virsmu. Lai iegūtu maigāku garšu, varat pievienot vaniļu vai šķipsniņu citrona miziņas. Ievietojiet kūku ledusskapī vismaz 3 līdz 4 stundas. Šajā laikā krēms sacietēs un sabiezēs.
Tā lieliski saglabā savu formu, skaisti griežas un ir ideāli piemērota jebkuriem svētkiem. Pievienojiet ogas, kakao vai šokolādes skaidiņas, lai katru reizi iegūtu pilnīgi jaunu garšu.