Leģendārās padomju soļankas gatavošana – recepte, ko izmantoja katrā cienīgā ēdnīcā

Leģendārā padomju soļanka ir tā biezā, bagātīgā zupa, ko daudzi atceras no bērnības. Tās unikālo garšu rada gaļas, aromātisku ceptu dārzeņu un marinētu gurķu viegli skābenā kombinācija.

Soļanka bija bieža viešņa kafejnīcās un ģimenes ēdienkartēs, un to uzskatīja par ēdienu, ar ko varēja pabarot lielu pūli. Mūsdienās šī recepte joprojām ir populāra, saglabājot mājas komforta un bagātīgas garšas simbolu.

Nepieciešamās sastāvdaļas (6 porcijas)

Liellopu gaļa - 150 g

Sviests - 20 g

Sīpoli - 40 g

Marinēti gurķi - 40 g

Tomātu biezenis - 35 g

Kviešu milti - 6 g

Buljons vai ūdens - 80 g

Ķiploki - pēc garšas

Garšaugi pasniegšanai – pēc izvēles (dilles, lociņi, pētersīļi)

Garšvielas - pēc garšas

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Sagrieziet liellopu gaļu mazos gabaliņos. Izkausējiet sviestu pannā uz vidējas uguns, pievienojiet sasmalcinātu sīpolu un apcepiet līdz zeltaini brūnai krāsai.

Pievienojiet liellopu gaļu sīpolam un apcepiet, līdz gaļa kļūst brūna. Kad gaļa jau ir apbrūnējusi, iemaisiet tomātu biezeni un labi samaisiet.

Pievienojiet nomizotus un bez sēklām marinētus gurķus, sagrieztus romba formās. Pievienojiet miltus, buljonu, sasmalcinātu ķiploku un garšvielas. Rūpīgi samaisiet.

Vāriet uz lēnas uguns, līdz gaļa ir gatava, ik pa laikam apmaisot. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar svaigiem garšaugiem. Ja ir vēlme papildināt garšu, zupas bļodiņā līdz ar garšaugiem var pievienot arī citrona šķēlīti.

Gatavā soļanka ir bieza, spilgta un ļoti aromātiska, gluži kā senāk ēdnīcās. Izmēģiniet šo recepti, un tā jūsu mājā būs uz palikšanu!