Ja vēlaties saviem mīļajiem pasniegt ideālas un veselīgas vakariņas, turklāt no pieejamiem un ekonomiskiem produktiem, tad pankūkas ar ziedkāpostiem ir tieši tas, kas ir vajadzīgs. Un ticiet, pankūkas nemaz negaršos pēc kāpostiem.
Ziedkāposts ir veselīgs un maigs dārzenis, taču ne visiem tas garšo. Tomēr no tā sanāk garšīgas, kraukšķīgas pankūkas, kas pazūd dažu minūšu laikā. Tās ir vieglas, bet sātīgas, ar zeltainu garoziņu ārpusē un maigu vidu iekšpusē.
Galvenais noslēpums - pēc pagatavošanas labi izspiediet ziedkāpostu. Pretējā gadījumā pankūkas būs mitras un sabruks, un neizdosies iegūt patīkamo kraukšķīgo garoziņu.
Nepieciešamās sastāvdaļas (3-4 porcijas)
Ziedkāposti - 500 g
Ola - 1
Sīpols - 1 mazs
Cietais siers - 50 g
Milti – 2 līdz 3 ēdamkarotes
Ķiploks - 1 daiviņa
Sāls un pipari - pēc garšas
Garšaugi (pēc izvēles dilles, pētersīļi u.c.) - sauja
Augu eļļa - cepšanai
LASI VĒL:
Pagatavošanas gaita
Sadaliet kāpostus ziediņos un vāriet sālsūdenī 5 līdz 7 minūtes, līdz tie ir nedaudz mīksti. Pēc tam nokāsiet caurdurī, atdzesējiet un smalki sakapājiet ar nazi.
Sīki sakapājiet vai sarīvējiet sīpolu un ķiploku (to var arī izspiest caur ķiploku spiedi). Sajauciet kāpostus, sīpolu, ķiploku, olu, sarīvētu sieru, garšaugus, sāli, piparus un miltus.
Noteikti izspiediet maisījumu ar rokām vai caur marli, lai notecinātu visu lieko šķidrumu, kas var traucēt cepšanas procesā.
Veidojiet mazas kotletes un cepiet uz vidējas uguns 3 līdz 4 minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltaini brūnas.
Pasniedziet pankūciņas/kotletītes karstas ar skābo krējumu, jogurtu vai tomātu mērci. Lai labi garšo!