Jūs vēlaties, lai maize pēc iespējas ilgāk saglabātu svaigumu. Tomēr tā var kļūt sausa vienas dienas laikā, un pēc dažām dienām tā var pat sākt pelēt.
Pareiza uzglabāšana palīdz saglabāt maizes kvalitāti un izvairīties no nevajadzīgas pārtikas atkritumu rašanās. Pieredzējuši mājas pavāri ir dalījušies ar labākajiem apstākļiem šim nolūkam.
Maizes kasete
Šī joprojām ir ērtākā un drošākā iespēja, taču ir svarīgi ņemt vērā materiālu.
Koka: Labs variants. Koks "elpo", regulē mitrumu un novērš kondensāciju. Šādos apstākļos maize ilgāk saglabājas mīksta. Maizes kastēm, kas izgatavotas no kadiķa vai bērza mizas, piemīt papildu dabiskas antiseptiskas īpašības.
Metāla: Piemērots ikdienas lietošanai. Tā ir higiēniska un viegli tīrāma. Ir svarīgi nodrošināt, lai vāks nebūtu pilnīgi hermētisks, jo maizei ir nepieciešams gaiss.
Plastmasas: Mazāk ideāls variants. Plastmasa bieži saglabā mitrumu, radot "siltumnīcas efektu". Šādos apstākļos maize kļūst mitra un ātrāk sāk pelēt. Ja izmantojat plastmasas maizes tvertni, nodrošiniet nelielu ventilāciju.
Uzturiet maizes tvertnes iekšpusi tīru. Reizi nedēļā noslaukiet to ar etiķa šķīdumu, lai samazinātu pelējuma veidošanās risku.
LASI VĒL:
Ledusskapis
Ledusskapis nav piemērots maizes uzglabāšanai, jo tas paātrina novecošanos. Maizes ciete maina savu struktūru ātrāk un sacietē vairākas reizes ātrāk nekā istabas temperatūrā. Ledusskapis ir piemērots tikai tad, ja uzglabājat grauzdētu maizi, kas galu galā apbrūnēs.
Saldētava
Zemā temperatūrā novecošanās process ir ievērojami lēnāks. Sagrieziet maizi šķēlēs. Ievietojiet hermētiskā maisiņā vai plastmasas plēvē, izlaižot gaisu. Atkausējiet porcijās tosterī, pannā bez eļļas vai istabas temperatūrā.
"Vecmāmiņas" metode
Puse ābola vai nomizots kartupelis maizes tvertnē uztur mitrumu. Nomainiet tos ik pēc 2-3 dienām. Sāls trauciņš palīdz absorbēt lieko mitrumu un samazina pelējuma veidošanās risku.
Dažādus maizes veidus uzglabājiet atsevišķi. Rudzu maize ir mitrāka un skābāka, un, ja to uzglabā blakus kviešu maizei, tā var paātrināt tās bojāšanos.
Ja maize jau ir veca, neizmetiet to. Viegli samitriniet to ar ūdeni un uzsildiet cepeškrāsnī 5–10 minūtes – tā atkal mīkstināsies. Varat pagatavot grauzdiņus, grauzdiņus, mājās gatavotu rīvmaizi vai izmantot panēšanai.
Pareiza maizes uzglabāšana saglabā tās garšu un tekstūru, samazina pelējuma risku un pārtikas atkritumus. Ja ievērosiet šos ieteikumus, maize saglabāsies svaiga daudz ilgāk.