Daži kulinārijas knifi, ko atrodam internetā, šķiet dīvaini, taču tie patiesībā atrisina virkni problēmu. Paskaidrosim, kuri "smieklīgi" virtuves knifi var būt noderīgi un kāpēc pat pieredzējuši pavāri tos novērtēs.
Mīkstiniet vecu maizi mikroviļņu krāsnī
Nopirkāt maizi veikalā, atnesāt to mājās, nolikāt plauktā un pēc tam uz pāris dienām par to aizmirsāt? Neuztraucieties: jūs neesat viens šādā situācijā. Par laimi, ir veids, kā mīkstināt pat visvecāko maizi. Viss, kas jums nepieciešams, ir papīra dvielis un mikroviļņu krāsns.
Tātad, vispirms noplēsiet papīra dvieļa gabalu, iemērciet to bļodā ar ūdeni un pēc tam labi izspiediet. Pēc tam ietiniet tajā visu klaipu vai gabaliņus, kurus plānojat ēst, uzsildiet mikroviļņu krāsnī un iestatiet taimeri uz 15 sekundēm.
Pēc taimera laika beigām izņemiet maizi, atveriet to un novērtējiet rezultātu. Ja gabaliņi atkal ir mīksti, pasniedziet. Ja nē, uzsildiet mikroviļņu krāsnī vēl 10 sekundes.
Ja jums nav mikroviļņu krāsns, izmantojiet cepeškrāsni. Noplēsiet alumīnija folijas gabalu, ietiniet tajā maizi un ievietojiet to cepeškrāsnī 150 grādu pēc Celsija temperatūrā uz 5–20 minūtēm. Galīgais cepšanas laiks ir atkarīgs no maizes lieluma – ja uzsildāt dažas mazas šķēles, pietiks ar piecām minūtēm, bet, ja uzsildāt visu klaipu, jums būs jāgaida 20 minūtes.
Saputojiet krējumu burkā
Ja jums steidzami jāsaputo krējums, bet jūsu mikseris ir salūzis vai nevarat atrast pareizo uzgali, mēģiniet izmantot parastu burku.
Tātad, vispirms jums jāiegādājas pareizais krējums — labi saputojas tikai krējums ar tauku saturu 33 %. Pēc tam to rūpīgi atdzesējiet, lai tas sabiezētu un ātri pārvērstos gludā krējumā.
LASI VĒL:
No vainaga līdz garšvielām - lauru lapas labvēlīgās īpašības ir zināmas kopš Senās Grieķijas laikiem
Burkānu sukādes 20 minūtēs - gardums, kas patiks pat visizvēlīgākajiem ēdājiem
Kad krējums ir sasniedzis pareizo temperatūru, ielejiet to tīrā puslitra burkā, cieši aizveriet vāku un enerģiski kratiet dažas minūtes. Kad tas izveido biezu masu, krējums ir gatavs. Galvenais ir nekratīt burku pārāk ilgi, pretējā gadījumā beigās sanāk sviests.
Uzsildīt citronus un apelsīnus
Redzēji, ka tavs draugs ieliek citronu vai apelsīnu mikroviļņu krāsnī? Nebrīnies un nedomā, ka viņa ir tik nogurusi no darba, ka dara kaut ko dīvainu. Izrādās, ka šī darbība ir diezgan loģiska un pamatota. Augsta temperatūra mīkstina citrusaugļus, ļaujot daudz vieglāk izspiest sulu.
Tātad, ja tev virtuvē nav sulu spiedes, vienkārši ievieto citronu mikroviļņu krāsnī, iestati taimeri uz 30 sekundēm, pēc tam pārgriez to uz pusēm un viegli piespied, lai iegūtu sulu. Atklāts fakts: tu izspiedīsi daudz vairāk sulas nekā tad, ja izmantotu neuzsildītu citrusaugli.
Pievienojiet cukuru gaļas marinādei
Protams, katrai ģimenei ir sava pārbaudīta šašlika recepte. Daži pievieno etiķi, citi kefīru. Citi izmanto minerālūdeni. Tomēr tikai retais marinādei pievieno cukuru. Lieta tāda, ka šī sastāvdaļa nosaka garoziņas veidošanos un gaļas izdalītā sulas daudzumu. Ir svarīgi nepārspīlēt ar cukuru, pretējā gadījumā tas šašlikā būs pārāk pamanāms un sabojās tā garšu.
Piezīme: Medus ir lieliska alternatīva. Ja pievienosiet vienu vai divas tējkarotes, tā garša nebūs pamanāma, bet pati gaļa būs daudz sulīgāka un maigāka.
Starp citu, cukurs ir noderīgs arī tad, ja gaļa ir pārāk piparota un šķiet pārāk asa. Daudzums būs atkarīgs no šašlika — ja gatavojat divus kilogramus, pietiks ar šķipsniņu.
Pagatavojiet omleti krūzē
Ja vēlaties palikt gultā līdz pēdējai minūtei un nospiest atlikšanas pogu, jums, iespējams, nav laika brokastīm. Mēs piedāvājam ātru brokastu variantu tieši šim gadījumam: omleti krūzē.
Viss, kas jums jādara, ir iesitiet krūzē divas olas, labi sakuliet tās, pievienojiet sāli, piparus un citas garšvielas, nedaudz piena, skābo krējumu vai sieru, ja vēlaties.
Pēc tam uzkarsējiet krūzi mikroviļņu krāsnī un ieslēdziet taimeri uz trim minūtēm. Pēc taimera laika beigām izņemiet omleti un pārbaudiet tās konsistenci. Ja tā ir pārāk šķidra, uzkarsējiet to mikroviļņu krāsnī vēl pāris minūtes.