Burkāni ir vitamīnu avots, taču ne katrs bērns tos vēlas ēst. Tomēr, ja tos pārveidojat mīkstā, saldā želejā, kas atgādina sukādes vai marmelādi, tad viss pilnīgi noteikti mainās. Tā ir pagatavota bez pievienota cukura vai krāsvielām, un jums pat nav jāizmanto cepeškrāsns.
Vislabākais ir tas, ka tikai 20 minūtes uz plīts virsmas, un jums būs vitamīniem bagāts deserts, kas ir lieliski piemērots ņemšanai uz bērnudārzu vai iepakošanai pusdienu kastītē. Un tas garšo kā lieliem, tā arī maziem.
Jums būs nepieciešams:
Burkāni - 500 g
Apelsīns - 1
Ūdens - 100 ml
Agars - 1 tējkarote
LASI VĒL:
Pagatavošanas gaita:
Nomizojiet burkānus un sagrieziet tos šķēlēs. Izspiediet apelsīnu sulu — tā piešķir skābenu garšu un C vitamīnu, kas labi balansēs burkānu saldumu.
Ievietojiet burkānus katliņā, pievienojiet ūdeni un apelsīnu sulu. Vāriet uz lēnas uguns, pārklātu ar vāku 12 līdz15 minūtes, līdz burkāni ir mīksti. Sablendējiet maisījumu līdz gludai un viendabīgai masai.
Izšķīdiniet agaragaru 2 ēdamkarotēs ūdens, ielejiet to burkānu maisījumā un vāriet uz lēnas uguns 3 līdz 4 minūtes, neaizmirstot visu laiku maisīt.
Pēc tam ielejiet masu seklā katliņā. Ļaujiet atdzist istabas temperatūrā 1,5 līdz 2 stundas. Tad sagrieziet kubiņos vai strēmelītēs un uzglabājiet ledusskapī līdz 5 dienām.
Iegūsiet spilgtu, aromātisku želeju ar vieglu burkānu saldumu un citrusaugļu pieskaņu. Tā nav lipīga vai pārspīlēta, un to var ēst ar karoti vai paņemt kā konfekti.
Tā ir lieliska uzkoda, kā piedeva biezpienam vai jogurtam vai vienkārši kā veselīga alternatīva veikalā nopērkamajai želejai. Lai labi garšo!