Kartupeļi ir daudzpusīgs un iecienīts ēdiens, kas lieliski piemērots kartupeļu biezenim, sautējumiem un kā piedeva gaļas ēdieniem. Tomēr to vārīšana var būt īsts izaicinājums: netīrs katls, verdošs ūdens, 20–30 minūtes gaidīšanas un tad nepieciešamība nomizot karstos kartupeļus.
Patiesībā tas ir daudz vienkāršāk. Kartupeļus mikroviļņu krāsnī var pagatavot tikai 8 minūtēs. Tie kļūst mīksti iekšpusē, nedaudz drupani un pilnībā gatavi lietošanai, gluži kā ilgi vārīti, bet bez tvaika, katliem un gaidīšanas.
To sagatavošana ir pavisam vienkārša. Rūpīgi nomazgājiet kartupeļus. Sagrieziet tos 3–4 cm lielos gabaliņos. Ievietojiet dziļā, mikroviļņu krāsnij piemērotā traukā. Pievienojiet 2–3 ēdamkarotes ūdens. Pārklājiet ar vāku vai pārtikas plēvi ar tvaika atveri.
Gatavojiet mikroviļņu krāsnī ar lielu jaudu 8 minūtes. Ja gabaliņi ir lieli, pievienojiet vēl 1 līdz 2 minūtes gatavošanas procesu.
LASI VĒL:
Kāposti, kas nav ne marinēti, ne skābēti - slepena recepte, ar kuru visi lūdz padalīties
Dvieļi būs mīksti kā dārgā viesnīcā - kā tos mazgāt bez auduma mīkstinātāja
Gataviem kartupeļiem jābūt viegli caurduramiem ar dakšiņu, nedrīkst būt pārvārīti un jāsaglabā to tekstūra.
Šīs gatavošanas process ir pavisam vienkāršs, bet ir svarīgi vēl ņemt vērā dažādus sīkumus, kas padara šo procesu vienkāršu un skaidru.
Pirmais jautājums, kas varētu būt saistošs - vai jāpievieno ūdens? Jā, 2 līdz 3 ēdamkarotes ūdens radīs tvaiku, kas vienmērīgi apceps gabaliņus.
Otrais jautājums - vi šī metode ir piemērota kartupeļu biezeņa pagatavošanai? Jā, kartupeļi ir drupani un viegli saspaidās.
Noteikti izmēģiniet šo metodi, atvieglojiet sev darbu un ietaupiet tik ļoti vērtīgo laiku!