Pīrādziņi 5 minūtēs bez cepeškrāsns - kraukšķīga garoza un sulīgs pildījums

Pīrāgi, ko cepusi jūsu mīļotā vecmāmiņa, tiek uzskatīti par visgardākajiem pasaulē. Tomēr tiem ir nopietns konkurents - ceptas maizītes, kas gatavotas no bezrauga biezpiena mīklas. Tās ir neticami ātri pagatavojamas un neticami gardas. Pat auksti pīrādziņi paliek gaisīgi un mīksta.

Šī recepte ir  tik vienkārša un ātri pagatavojama, ka tā noteikti kļūs par biežu viesi jūsu virtuvē. Noteikti izmēģiniet un ieprieciniet savus tuviniekus, ar ko ļoti gardu!

Sastāvdaļas

Biezpiens (5%) - 300 g

Skābais krējums - 6 ēdamkarotes

Sāls - 1 tējkarote

Cukurs - 1 tējkarote

Olas - 2

Milti - 450 g;

Cepamais pulveris - 8 g

Sviests - 50 g

Sastāvdaļas pildījumam

Lociņi – 1 saišķis

Siers (veids pēc izvēles)  - 300 g

LASI VĒL:

Pīrādziņu pagatavošanas gaita

Vispirms vienā bļodā sajauciet miltus un cepamo pulveri, bet citā - biezpienu, skābo krējumu, sāli un cukuru. Pēc tam pievienojiet olas biezpiena maisījumam un labi samaisiet ar putojamo slotiņu vai dakšiņu. Pakāpeniski pievienojiet sausās sastāvdaļas, mīcot mīklu, un visbeidzot pievienojiet mīkstinātu sviestu.

Ļaujiet mīklai 10 minūtes atpūsties un pagatavojiet pildījumu. Sarīvējiet sieru uz rupjās rīves, smalki sakapājiet lociņus un sajauciet sastāvdaļas atsevišķā bļodā. Pēc tam sadaliet mīklu 12 gabalos, izveidojiet plācenīšus, pievienojiet pildījumu un izveidojiet pīrādziņus.

Pēc tam pīrādziņus ievietojiet pannā ar labi uzkarsētu eļļu un apcepiet 3 minūtes no katras puses. Pēc tam gatavos pīrādziņus novietojiet uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu, un pasniedziet. Izcili gardi būs gan karsti, gan atdzisuši. Lai labi garšo!