Kāposti, kas nav ne marinēti, ne skābēti -  slepena recepte, ar kuru visi lūdz padalīties

Kāposti ir kļuvuši diezgan populāri un tie ieņem īpašu vietu ziemas ēdienkartē. Starp daudzām kulinārijas variācijām viena izceļas kā īpaši veiksmīga. Šī ir vienkārša, viegli pagatavojama un neticami kraukšķīga kāpostu uzkoda, kas lieliski papildina gaļu, kartupeļus, piedevas vai var pilnībā aizstāt salātus vakariņās.

Neskatoties uz vienkāršību, šī recepte tiek augstu vērtēta par sabalansēto garšu: saldskābo pamatni, smaržīgu dārzeņu buķeti, vieglu skābumu pēcgaršā un īpašu asumiņu, pateicoties ķiplokiem un augu eļļai. Un tās spilgtais izskats padara šo ēdienu līdzīgu pilnvērtīgiem ziemas salātiem.

Sastāvdaļas (uz 1 kg kāpostu)

Baltie kāposti - 1 kg

Burkāni - 1

Sīpoli - 1

Ķiploki - 1 daiviņa

Augu eļļa - 2 ēdamkarotes

Etiķis - 1 ēdamkarote

Visas sastāvdaļas ir pieejamas visu gadu, padarot šos kāpostus par daudzpusīgu uzkodu ikdienas lietošanai.

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Plāni sarīvējiet kāpostus, sarīvējiet burkānus un smalki sakapājiet ķiplokus. Sīpolu sagrieziet pusgredzenos. Dārzeņus sajauciet dziļā bļodā.

Atsevišķā katliņā izšķīdiniet sāli un cukuru ūdenī un uzvāriet. Pievienojiet etiķi un augu eļļu, lai izveidotu aromātisku marinādi.

Pārlejiet dārzeņus ar verdošo marinādi, pārklājiet un ļaujiet atdzist līdz istabas temperatūrai.  Pasniedziet pēc 3–4 stundām — kāpostiem būs laiks marinēties un kļūt patīkami kraukšķīgiem.

Šis ēdiens labi uzglabājas ledusskapī, un garša ar laiku tikai pastiprinās. Pateicoties dārzeņu kombinācijai, kāposti saglabā spilgtumu, sulīgumu un savu gardo tekstūru

Kāpēc to izmēģināt

Tos ir ļoti ātri un vienkārši pagatavot. Tie lieliski sader ar gaļu, zivi un karstiem kartupeļiem. Un tie ir arī piemēroti kā patstāvīga uzkoda, kas turklāt izskatās pēc pilnvērtīgiem salātiem. Lai labi garšo!