Saldā lazanja – ātri pagatavojams gardums

Nav noslēpums, ka lazanja ir slavens itāļu ēdiens, kas kļuvis populārs visā pasaulē. Klasiskajā receptē ir lazanjas loksnes, pildītas ar malto gaļu un sēnēm, pārlietas ar Boloņas mērci. Bet jūs noteikti nekad neesat mēģinājuši šādu deserta lazanjas versiju.

Piedāvāju jums neparastu saldās lazanjas recepti, kas patiks cilvēkiem, kas parasti nav lieli saldumu mīļotāji. Visas sastāvdaļas ir viegli pieejamas, bet gatavošanas process ir daudz vienkāršāks kā gatavojot “klasisko” lazanju ar gaļu.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Biezpiens (12%) - 500 g

Vistas olas - 2 gabali

Ciete - 2 tējkarotes

Saldais krējums (vismaz 20%) - 100 ml

Pūdercukurs - 2 ēdamkarotes

Vanilīns pēc garšas

Konservēti persiki - 500 g

Lazanjas plāksnes - 4 gabali

Sviests - 10 g

Brūnais cukurs - 1 tējkarote

Pagatavošanas gaita

Ņemiet lazanjas loksnes – pārtikas veikalos ir pieejama plaša izvēle, kas ir paredzētas ātrai pagatavošanai. Sajauciet biezpienu ar pūdercukuru, olām, vaniļu un cieti, kas izšķīdināta nelielā saldā krējuma daudzumā.

LASI VĒL:

Sagrieziet persikus mazos gabaliņos. Ietaukojiet cepšanas trauku ar sviestu. Virsū liek lazanjas plāksni un biezpiena maisījuma kārtu. Pārliek lazanjas plāksni un persiku kārtu.

Pēc tam pievieno vēl vienu biezpiena kārtu un persiku kārtu. Pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar brūno cukuru un nedaudz sviesta un pārkaisa ar persikiem.

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos pēc Celsija apmēram 30 minūtes, līdz gatavs. Šo gardu ēdienu var pasniegt karstu, bet tikpat labi tas būs gards arī atdzesēts. Lai labi garšo!