Nav noslēpums, ka lazanja ir slavens itāļu ēdiens, kas kļuvis populārs visā pasaulē. Klasiskajā receptē ir lazanjas loksnes, pildītas ar malto gaļu un sēnēm, pārlietas ar Boloņas mērci. Bet jūs noteikti nekad neesat mēģinājuši šādu deserta lazanjas versiju.
Piedāvāju jums neparastu saldās lazanjas recepti, kas patiks cilvēkiem, kas parasti nav lieli saldumu mīļotāji. Visas sastāvdaļas ir viegli pieejamas, bet gatavošanas process ir daudz vienkāršāks kā gatavojot “klasisko” lazanju ar gaļu.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Biezpiens (12%) - 500 g
Vistas olas - 2 gabali
Ciete - 2 tējkarotes
Saldais krējums (vismaz 20%) - 100 ml
Pūdercukurs - 2 ēdamkarotes
Vanilīns pēc garšas
Konservēti persiki - 500 g
Lazanjas plāksnes - 4 gabali
Sviests - 10 g
Brūnais cukurs - 1 tējkarote
Pagatavošanas gaita
Ņemiet lazanjas loksnes – pārtikas veikalos ir pieejama plaša izvēle, kas ir paredzētas ātrai pagatavošanai. Sajauciet biezpienu ar pūdercukuru, olām, vaniļu un cieti, kas izšķīdināta nelielā saldā krējuma daudzumā.
LASI VĒL:
Kā pagatavot garneles un cik ilgi tas jādara, lai būtu izcils rezultāts
Kāda dīvaina sastāvdaļa padara boršču tik netverami gardu - tā ir katrā ledusskapī
Sagrieziet persikus mazos gabaliņos. Ietaukojiet cepšanas trauku ar sviestu. Virsū liek lazanjas plāksni un biezpiena maisījuma kārtu. Pārliek lazanjas plāksni un persiku kārtu.
Pēc tam pievieno vēl vienu biezpiena kārtu un persiku kārtu. Pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar brūno cukuru un nedaudz sviesta un pārkaisa ar persikiem.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos pēc Celsija apmēram 30 minūtes, līdz gatavs. Šo gardu ēdienu var pasniegt karstu, bet tikpat labi tas būs gards arī atdzesēts. Lai labi garšo!