Mēs izmantojam garneles salātu pagatavošanai vai vienkārši ēdam tās bez piedevām. Šodien mēs iemācīsimies pareizi pagatavot garneles. Tas šķiet vienkārši, taču šajā vienkāršajā procesā joprojām ir dažas nianses.
Garneļu pareiza pagatavošana
Garneļu sagatavošana ēdiena gatavošanai ir neticami vienkārša — tās vienkārši novāriet un pēc tam nekavējoties ēdiet vai izmantojiet to maigo mīkstumu salātiem un citiem ēdieniem, piemēram, zupām vai makaroniem.
Ēdiena gatavošanai varat vienkārši izmantot ūdeni, kas sālīts pēc jūsu gaumes, vai arī pagatavot īpašu maisījumu.
Arī tas ir diezgan vienkārši: uz litru ūdens jums vajadzēs 2/3 ēdamkarotes tā paša sāls, pusi ēdamkarotes cukura (cukurs mums būs nepieciešams, lai mīkstinātu dažu garšvielu aso garšu un uzlabotu pašu garneļu garšu), ēdamkaroti smalki sagrieztu diļļu (svaigu vai kaltētu), dažus melnos piparus un vēl dažas ķimeņu sēklas.
LASI VĒL:
Kāda dīvaina sastāvdaļa padara boršču tik netverami gardu - tā ir katrā ledusskapī
Nekad neizmetiet vecas avīzes: 5 nemanāmi veidi, kā tās izmantot mājās
Visas šīs garšvielu dažādības ieberiet verdošā ūdenī un pēc tam pievienojiet garneles. Ja jūsu garneles ir sasaldētas, kas parasti notiek, tās nav jāatkausē; vienkārši pievienojiet tās ūdenim neatkausējot.
Pēc tam uzvāriet ūdeni un vāriet garneles tikai divas vai trīs minūtes no vārīšanās brīža. Nevāriet tās ilgāk, jo tas tikai padarīs tās cietas. Pēc vārīšanas vislabāk ir atstāt garneles buljonā vēl desmit minūtes, nevis uzreiz izņemt. Tas padarīs tās vēl sulīgākas.
Ja nopērkat jau novārītas garneles, kas ir saldētas un gribat tās apcept, tad lielākas garneles jācep tikai 5 līdz 7, bet mazākas tikai 3 līdz 5 minūtes.