Ja vēlaties pārsteigt savus viesus ar kaut ko svaigu, spilgtu un pilnīgi unikālu, izmēģiniet šos siļķu un zaļo ābolu salātus. Šis ēdiens cēlies no ziemeļu virtuves, taču tā garša noteikti būs atklāsme arī jūsu mīļajiem.
Salāti ir gaužām vienkārši pagatavojami un, ja negribas stundām ilgi griezt un gatavot “Siļķi kažokā”, tad šī būs lieliska alternatīva, turklāt visnotaļ atsvaidzinoša, neradot smaguma sajūtu.
Sastāvdaļas
Siļķu fileja - 400 g
Skābais krējums - 200 g
Zaļais ābols - 150 g
Sarkanais sīpols - 100 g
Marinēti gurķi - 150 g
Dilles - mazs buntīte
Melnie pipari - pēc garšas
Pagatavošanas gaita
Vispirms sāciet ar siļķi - sagrieziet to mazos gabaliņos un nekavējoties sajauciet ar biezu skābo krējumu. Šis vienkāršais solis mīkstina zivs sāļumu un rada maigu, krēmīgu pamatni, kas lieliski saista visas pārējās sastāvdaļas.
LASI VĒL:
Dievīgas mandeļu konfektes bez cepeškrāsns izmantošanas - tikai četras sastāvdaļas un 10 minūtes
Cepeškrāsnī cepta zivs ar āboliem – garda kombinācija lieliskam ēdienam
Nomazgājiet ābolus, izņemiet serdi, bet salātos zaļo ābolu izmantojiet ar mizu, lai saglabātu tā kraukšķīgumu. Tas piešķir salātiem to smalko skābumu, kas liks viesiem prasīt vēl. Sagrieztie ābolu kubiņi tiek sajaukti ar skābā krējuma maisījumu, lai tie neapbrūnētu.
Pievienojiet smalki sagrieztus marinētus gurķus - tie uzlabo svaigumu un piešķir patīkamu saldskābo noti. Sarkanais sīpols piešķir nelielu pikantumu, bet dilles – garšu.
Sāls nav nepieciešams: siļķe un skābētu gurķu marināde nodrošina pietiekami daudz garšas. Pievienojiet pavisam nedaudz piparu – un viss ir gatavs. Ja vēlaties svinīgāku skatu, formējot salātus, varat izmantot slātu riņķi. Lai labi garšo!