Katrs pavārs ar prieku iepriecina savus mīļotos ar gardu ēdienu. Daudzi cenšas pagatavot oriģinālas zupas un inovatīvus piedevu ēdienus pamatēdieniem. Tas viss ir labi un veselīgi, taču dažreiz gribas pasniegt arī kaut ko saldu. Ja izvēlēsieties pareizo našķi, jums nebūs ilgi jāpavada virtuvē.
Jūs varat pagatavot siera kūku, kas jūsu mīļajiem noteikti patiks. Vadošie restorānu šefpavāri dalījās ar šī deserta receptēm.
Šokolādes siera kūka
Lai to pagatavotu, jums būs nepieciešami 250 grami tumšās šokolādes, 500 grami krēmsiera, 90 grami piena šokolādes un 80 ml trekna saldā krējuma.
Izkausējiet tumšo šokolādi dubultā katlā, pēc tam sajauciet to ar krēmsieru. Sablendējiet šīs sastāvdaļas līdz gludai masai. Novietojiet kulinārijas riņķi uz servēšanas trauka, ielejiet tajā maisījumu un atdzesējiet ledusskapī uz 2 stundām.
Sasmalciniet piena šokolādi mazos gabaliņos, pārlejiet tai iepriekš uzkarsēto saldo krējumu un pārlejiet maisījumu pāri siera kūkai. Pirms pasniegšanas atdzesējiet vēl 10 minūtes.
LASI VĒL:
Salāti “Princis baltā zirgā” būs pirmie, kas pazudīs no jebkura svētku galda
Atbrīvojieties no bardaka saldētavā vienreiz un uz visiem laikiem - 7 vienkārši soļi
Zemeņu siera kūka
Lai pagatavotu deserta pamatni, jums būs nepieciešami 100 grami smilšu cepumu, 2 ēdamkarotes sviesta, 1 tējkarote želatīna, 300 ml piena, 200 grami krēmsiera, 90 grami skābā krējuma, 60 grami cukura un 200 ml trekna saldā krējuma. Želejai jums būs nepieciešami 1,5 tējkarotes želatīna, 200 ml ūdens, 40 grami cukura, 1 ēdamkarote citrona sulas un 200 grami zemeņu.
Sasmalciniet cepumus, sajauciet tos ar izkausētu sviestu un pēc tam izklājiet drupačas pannas apakšā. Mērcējiet želatīnu pienā 15 minūtes. Sakuļ krēmsieru ar saldo krējumu un ½ glāzes cukura.
Iegūtajā krējumā ielej želatīnu, izkausējot to tvaika katlā. Pēc tam saputo krējumu ar cukuru un sajauc to ar siera maisījumu. Iegūto krēmu uzklāj uz kūkas pamatnes un atdzesē ledusskapī uz 2 stundām.
Pēc tam želatīnu 15 minūtes iemērc 100 ml ūdens. Atlikušo ūdeni sajauc ar cukuru un citronu sulu un uzvāra. Iegūtajam sīrupam pievieno želatīnu, uzliek uz uguns un noņem no uguns tikai tad, kad želatīns ir izšķīdis.
Ļauj iegūtajai želejai atdzist, tad ielej to veidnē un dekorē ar zemenēm. Pirms pasniegšanas desertu atdzesē ledusskapī 2 stundas.
Šīs siera kūkas nav jācep. Tā ir ievērojama priekšrocība, tāpēc tās ir tik iecienītas profesionāļu vidū.