Sarkanā Uguns Zirga gads sola spilgtumu, kaisli un pārpilnību — tāpēc svētku galdam nevajadzētu būt citādāk! Svētku ēdienkartes zvaigzne būs delikātie kalmāru salāti "Princis baltā zirgā".
Lai arī izskatās sarežģīti, šī uzkoda ir vienkārši pagatavojama, turklāt no jebkurā lielveikalā pieejamām sastāvdaļām. Tie ir viegli, gaisīgi un garšīgi — viesi tos apēdīs pašus pirmos!
Nepieciešamās sastāvdaļas
Rīsi - 100 g
Olas - 4
Sīpols - 1
Ābolu sidra etiķis - 2 ēdamkarote
Dilles – 4 līdz 5 zariņi
Kalmāri - 300 g
Majonēze – 4 līdz 5 ēdamkarotes
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošanas gaita
Rīsus vairākas reizes noskalojiet vēsā ūdenī, lai noskalotu cieti. Tikai tad vāriet rīsus sālsūdenī, līdz tie ir mīksti, un tad atdzesējiet.
LASI VĒL:
Atbrīvojieties no bardaka saldētavā vienreiz un uz visiem laikiem - 7 vienkārši soļi
Mūsu senči zināja visu – šī 27. novembra zīme sola karstu vasaru
Olas cieti novāriet, atdzesējiet, tad nomizojiet un sakapājiet. Sīpolu plāni sagrieziet, pievienojiet sāli, pārlejiet ar ābolu sidra etiķi un ļaujiet ievilkties 10 minūtes. Pēc tam noskalojiet un nosusiniet.
Kalmārus 3 minūtes apcepiet pannā, kas viegli ieziesta ar olīveļļu. Atdzesējiet, tad sagrieziet kalmārus plānās strēmelītēs un pievienojiet rīsiem nedaudz eļļu no pannas — tas salātiem piešķirs sulīgumu.
Sajauciet visas sastāvdaļas, pievienojiet majonēzi, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas un viegli samaisiet. Pa virsu uzkaistiet sarīvētu olu baltumu un pēc izvēles rotājiet ar svaigiem zaļumiem.
Salāti ir delikāti un ar svētku garšu, ar vieglu jūras velšu aromātu un svaigām diļļu notīm. Šī uzkoda ir īsts veiksmes stāsts uz jebkura svētku galda.