Neparasti pelmeņi ar biezpienu – kārums, kas pārsteigs ikvienu

Pelmeņi ar biezpienu ir drosmīga pieeja iecienītam ēdienam, kas noteikti pārsteigs pat visizsmalcinātākos gardēžus. To neparastā, bet harmoniskā garša paver jaunus apvāršņus tradicionālajā virtuvē.

Šī recepte aicina jūs aizstāt standarta gaļas pildījumus un izmēģināt kaut ko neparastu. Mīklai varat izmantot gan ūdeni, gan pienu atkarībā no vēlamās garšas un tekstūras.

 Arī pildījums var atšķirties: salds, ar žāvētiem augļiem un vaniļu vai ar garšaugiem un sieru tiem, kas dod priekšroku sāļai versijai. Lai mīkla nepieliptu un to būtu vieglāk veidot, pirms gatavošanas to pusstundu ievietojiet ledusskapī.

Sastāvdaļas

Biezpiens - 0,6 kg

Sviests - 50 g

Milti - 400 g

Sāls - pēc garšas

Cukurs - 1 ēdamkarote

Augu eļļa - 5 ml

Olu dzeltenumi - 2

Ūdens - 250 ml

Pagatavošana soli pa solim

Sajauc ūdeni ar šķipsniņu sāls un augu eļļu, tad izsijā miltus un mīca mīklu līdz gludai un viendabīgai masai. Ietin mīklu pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī vismaz uz pusstundu.

LASI VĒL:

Pildījumam dziļā bļodā sajauc biezpienu un olu dzeltenumus. Sarīvē sviestu un pievieno biezpienam kopā ar sāli un cukuru. Kārtīgi samaisa.

Atgriez nelielus pildījuma gabaliņus un veido bumbiņas, apmēram 5 kapeiku monētas lielumā. Izņem mīklu no ledusskapja un izrullē to plāni (apmēram 2 mm), izgriez no mīklas aplīšus

Viegli izstiepiet katru apli, centrā ielieciet pildījumu un cieši saspiediet malas. Sapildiet atlikušās pelmeņus un novietojiet tos uz miltiem apkaisītas virsmas.

Katliņā uzkarsējiet sālsūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet pelmeņus uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes. Pasniedziet pelmeņus karstus, apsmērētus ar sviestu vai skābo krējumu.