Kūku "Kartupelis" visi pazīst jau kopš bērnības. Tā ir neticami garda un ēstgribu rosinoša. Tā padara jebkuru tējas ballīti daudz patīkamāku. Šis gardums tagad ir pieejams jebkurā konditorejā. Tas ir garšīgs, bet dažreiz jūs kārosieties pēc mājās gatavota deserta.
Slaveno kūku "Kartupelis" varat pagatavot paši. To var izdarīt, izmantojot receptes, kas tiek uzskatītas par labākajām un vienkāršākajām no visām.
Kūka "Kartupelis" ar cepumiem un iebiezināto pienu
Lai to pagatavotu, jums būs nepieciešami 500 grami smilšu cepumu, 7 ēdamkarotes kakao, 100 grami sviesta un 250 grami iebiezinātā piena. Glazūrai jums būs nepieciešama 1 ēdamkarote sviesta un 1 tējkarote cukura.
Sasmalciniet cepumus, sajauciet tos ar 5 ēdamkarotēm kakao un izkausētu sviestu un rūpīgi samaisiet. Pakāpeniski iemaisiet iebiezināto pienu, līdz masa ir gluda. Pēc tam izveidojiet kartupeļu formas cepumus, pārkaisiet tos ar kakao un atdzesējiet ledusskapī uz 10 minūtēm.
Sajauciet sviestu un cukuru kopā ar karoti, pēc tam iegūto glazūru ielejiet konditorejas maisiņā. Izmantojiet to, lai dekorētu kūciņas.
LASI VĒL:
Burkānu deserti - labākās saldumu receptes ar dārzeņiem, ko izmanto restorānu pavāri
Kā pareizi uzglabāt augsni stādiem - veiksmīgu dārznieku noslēpumi
Kūkas “kartupelis” ar sausmaizītēm
Lai pagatavotu šo desertu, jums būs nepieciešami 100 grami sviesta, 150 grami cukura, 3 ēdamkarotes kakao pulvera, 500 ml piena, 400 grami sausmaizītes un dažas ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu.
Izkausējiet sviestu, pievienojiet cukuru, kakao pulveri un pienu. Vāriet maisījumu uz lēnas uguns dažas minūtes, līdz cukurs un kakao pulveris ir pilnībā izšķīduši. Sadaliet sausmaizītes, pievienojiet to iegūtajam sīrupam un rūpīgi samaisiet.
Kad maisījums ir atdzisis līdz istabas temperatūrai, izveidojiet kartupeļu formas kūkas. Apviļājiet kūkas kokosriekstu skaidiņās, kakao pulverī vai abos un pēc tam atdzesējiet ledusskapī uz 2 stundām.
Šīs receptes padarīs slavenās kūkas tikpat gardas kā tās, kas tiek pasniegtas restorānos vai pārdotas veikalos. Tās noteikti iepriecinās gan viesus, gan ģimeni.