Ķirbju sēklas ir gardas un veselīgas, taču daudziem cilvēkiem nepatīk tās mizot, jo tas ir laikietilpīgs process. Viena ātra metode palīdzēs izvairīties no problēmām un tās pareizi sagatavot.
Kāpēc sēklas ir grūti mizot
Ķirbju sēklas ir pārklātas ar mīkstumu, kas pielīp pie rokām un palēnina procesu. Bez pareizas pieejas tīrīšanas process prasa daudz laika un pūļu. Ķirbju sēklas var ātri nomizot, ja zināt vienu triku. Tas ietaupīs pūles un saglabās to garšu.
Ātra mizošana bez naža
Lai noņemtu mīkstumu, noskalojiet sēklas zem auksta ūdens caurdurī. Berzējiet tās ar rokām, lai noņemtu gļotas.
Nosusiniet sēklas ar papīra dvieli un izklājiet tās uz cepšanas paplātes. Tas tās sagatavos cepšanai un atvieglos mizošanu.
Kā pareizi cept
Ceptas sēklas garšo labāk, taču ir svarīgi nesabojāt to uzturvērtību. Uzkarsējiet pannu bez eļļas uz vidējas uguns.
Pievienojiet sēklas un maisiet 5–7 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Tas saglabās labvēlīgās ķirbju sēklas.
LASI VĒL:
Bērnības deserts “Kartupelis” - 2 labākās receptes, kas palīdzēs jums pagatavot perfektu našķi
Burkānu deserti - labākās saldumu receptes ar dārzeņiem, ko izmanto restorānu pavāri
Pievienojiet garšu, nekaitējot tām
Lai piešķirtu papildu garšu, pārkaisiet sēklas ar šķipsniņu jūras sāls vai kaltētas paprikas. Izvairieties no cukura un taukskābju eļļām, jo tās zaudēs derīgās īpašības.
Pēc grauzdēšanas samaisiet sēklas ar garšvielām. Tas uzlabos to garšu un padarīs tās par veselīgu uzkodu.
Kā uzglabāt sēklas
Grauzdētas sēklas uzglabājiet stikla burkā ar vāku. Tas tās saglabās svaigas līdz pat divām nedēļām. Neatstājiet sēklas atvērtā traukā — tās uzsūks mitrumu un sabojāsies.
Padomi ēdiena gatavošanai
Daudzi cilvēki cep sēklas eļļā, kas padara tās taukainas un zaudē to derīgās īpašības. Labāk der sausa panna.
Nemazgājiet sēklas karstā ūdenī — tas iznīcina dažus vitamīnus. Auksts ūdens ir ideāli piemērots ķirbju sēklu mizošanai.
Kādas ir ķirbju sēklu priekšrocības
Ķirbju sēklas ir bagātas ar cinku un magniju, kas stiprina nervus un sirdi. Tās ir arī sātīgas, kas rada sāta sajūtu.
Pievienojiet tās salātiem vai ēdiet kā uzkodu. Tas ir vienkāršs veids, kā padarīt savu uzturu veselīgāku.
Izmēģiniet šo metodi, un jūs neizmetīsiet savu ķirbi un tā sēklas!