Burkānu deserti - labākās saldumu receptes ar dārzeņiem, ko izmanto restorānu pavāri

Burkāni ir sakņaugi, ko tradicionāli izmanto salātos, sautējumos un dažos gaļas un zivju ēdienos. Pavāri tos vāra vai ēd svaigus, sagriežot dažādos veidos. Bet ir arī burkānu deserti, ko pasniedz pat restorānos. Pavāri ir atklājuši savas labākās šo gardumu receptes.

Burkānu konfektes

Lai tās pagatavotu, būs nepieciešami 600 grami burkānu, 150 grami cukura, 2 tējkarotes citrona sulas, 50 grami zemesriekstu un 50 grami kokosriekstu.

Sarīvē burkānus uz smalkas rīves, pievieno cukuru un citrona sulu un rūpīgi samaisa. Iegūto maisījumu izklāj kārtām pannā, liek uz vidējas uguns un vāra uz lēnas uguns, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis. Nepārtraukti maisa maisījumu.

Pēc tam samazina uguni līdz minimumam un paturi burkānus tur vēl 5 minūtes. Apgrauzdē riekstus pannā, pēc tam sasmalcina tos. Pēc tam no burkānu maisījuma izveidojiet bumbiņas un apviļājiet tās riekstos. Dažas bumbiņas apviļā kokosriekstu skaidiņās, lai izveidotu dažādas konfektes.

LASI VĒL:

Burkānu un ābolu riekstu smalkmaizītes

Lai tās pagatavotu, jums būs nepieciešami 250 grami miltu, 150 grami cukura, 2 tējkarotes cepamās sodas, 1,5 tējkarotes malta kanēļa un cepamā pulvera, 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta un tāds pats daudzums sāls, šķipsniņa maltu krustnagliņu, 4 olas, 240 ml augu eļļas, 160 grami burkānu, 2 āboli, 120 grami valriekstu un 2 ēdamkarotes kokosriekstu.

Sajauciet miltus, cukuru, kanēli, cepamo pulveri, cepamo sodu, muskatriekstu, krustnagliņas un sāli. Labi samaisiet, pēc tam pievienojiet olas un eļļu un sakuliet līdz gludai un viendabīgai masai.

Pēc tam pievienojiet sarīvētus burkānus un ābolus, sasmalcinātus riekstus un kokosriekstu. Iegūto mīklu sadala veidnēs un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 25 minūtes.

Burkāni būtu labs papildinājums šiem desertiem, tos lieliski papildinot. Arī to garša būs diezgan atšķirīga.