Garda, salda un unikāla kūka. Cepšana nav nepieciešama. Šo kūku ir viegli pagatavot viesiem 30 minūtēs. Un recepte nāk no dziedātājas Laimas Vaikules.
Augļu pildījumam var izmantot jebkurus svaigus augļus un riekstus. Neiesaku izmantot apelsīnus vai mandarīnus. Šie augļi nekavējoties izdala sulu, un kūka tecēs. Kūkai izvēlētajiem augļiem jābūt ar skābu garšu. Piemēram, nektarīns un banāns būs pārāk saldi. Tāpat atcerieties, ka pats zefīrs ir salds.
Kāpēc Laimas kūka? Tāpēc, ka Laima Vaikule senāk to pagatavoja vienā no "Smak" raidījumiem. Šai kūkai ir miljons nosaukumu un neskaitāmu variāciju.
Vai izmantosiet saldo krējumu vai skābo krējumu, tas ir jūsu ziņā. Var izmantot jebkuru mājās gatavotu krējumu, ja vien tas ir biezs. Krējuma vietā var pat izmantot saldējuma paciņu.
Sastāvdaļas
9 zefīri
500 g olu krēma no paciņas vai cita krēms (sakults saldais krējums, maskarpone krēms vai jebkurš cits pēc izvēles).
Augļi: kivi, ananāsi, banāni pēc garšas
Rieksti (es izmantoju mandeles) pēc garšas
LASI VĒL:
Perfektu kartupeļu pankūku noslēpums – viss ģeniālais tiešām ir vienkāršs
Tas ir iespējams – kā izaudzēt avokado no kauliņa mājas apstākļos
Pagatavošana
Paņemiet glāzi karsta vārīta ūdens. Izvēlieties dziļāku glāzi. Sagrieziet zefīrus. Lai tie nesadruptu, katru reizi iemērciet nazi verdošā ūdenī. Tas atvieglos zefīru sagriešanu.
No viena dubultā zefīra vajadzētu iegūt 6 gabaliņus, pa 3 no katras pusītes (ja zefīri ir standarta izmēra). Nolieciet malā skaistās zefīru virspuses. Tās tiks izmantotas kūkas dekorēšanai.
Novietojiet pirmo sasmalcināto zefīru kārtu uz servēšanas šķīvja. Sakārtojiet zefīrus vienā kārtā.
Zefīrus pārlej ar putukrējumu un cukuru vai vaniļas krēmu (vai citu krēmu). Pēc tam uzklāj nomizotu un sasmalcinātu augļu kārtu.
Augļiem izmantoju ananāsu un kivi. Riekstus apgrauzdēju. Valriekstus blenderī sasmalcināju drupačās un mandeļu skaidiņas vienkārši apgrauzdēju.
Pēc tam atkal vienā kārtā kārto zefīrus, kam seko krēms vai putukrējums, augļi, rieksti un tā tālāk, līdz visas sastāvdaļas ir izlietotas.
Virsū nejauši izkārto atlikušās skaistās zefīru virspuses kā dekorāciju. Pēc tam kūku var apslacīt ar izkausētu šokolādi vai vienkārši sarīvēt. Var izmantot dažādu krāsu kokosriekstu skaidiņas vai vienkārši baltas. Ļauj vaļu iztēlei.
Atdzesē kūku uz 30 minūtēm un pasniedz. Lai labi garšo!