Perfektu kartupeļu pankūku noslēpums – viss ģeniālais tiešām ir vienkāršs

Kurš gan mājas pavārs nevēlētos pagatavot kartupeļu pankūkas, kas no pannas tiek noņemtas kraukšķīgas un zeltainas, un saņem jūsu ģimenes atzinību, vēl pirms tas nonāk uz galda? Dalīsimies ar jums kādā virtuves noslēpumā un vienkāršā kartupeļu pankūku receptē.

Tātad, kā pagatavot kartupeļu pankūkas, lai tās būtu no ārpuses zeltainas un kraukšķīgas, bet vidū labi izceptas? Izcili labs rezultāts slēpjas vienkāršā receptē un dažos parastos pagatavošanas noteikumus. To ievērojot, kartupeļu pankūkas tiks pagatavotas ātri, un vienkārši, bet rezultāts būs dikti labs.

Nepieciešamās sastāvdaļas

700 g kartupeļu

2 vidēji sīpoli

1 ola

2 ēdamkarotes miltu

Augu eļļa

Malti melnie pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas

LASI VĒL:

Pankūku pagatavošanas gaita

Nomizotus un nomazgātus kartupeļus sarīvē uz smalkas rīves. Var arī sarīvēt sīpolu, bet vislabāk to smalki sakapāt, lai pankūku mīkla nekļūtu pārāk šķidras un rūgtas.

Ja kartupeļu maisījums ir nedaudz šķidrs, izspiediet daļu liekā šķidruma un nokāsiet. Pievienojiet dārzeņu maisījumam olu, miltus, sāli un piparus un labi samaisiet.

Ja gatavojat gavēņa ēdienu, olu varat izlaist. Milti palīdzēs mīklai turēties kopā un neļaus tai sabrukt pannā.

Apcepiet kartupeļu pankūkas augu eļļā karstā pannā bez vāka, izmantojot ēdamkaroti, lai kārtotu plakanas pankūkas,  gluži kā cepot parastās pankūkas.

Pankūkām nevajadzētu būt pārāk lielām, lai tās nekļūtu jēlas iekšpusē. Pēc tam, kad viena puse ir apbrūnējusi, apgrieziet tās otrādi.

Pasniedziet ar skābo krējumu. Labas kartupeļu pankūkas ir gardas gan karstas, gan aukstas, un šīs ir tieši tādas. Lai labi garšo!