“Siļķe kažokā” – kā to senāk gatavoja katrā ēdnīcā

"Siļķes kažokā" ir vairāk nekā tikai salāti; tas ir īsts mūsu virtuves mantojums, daļa no mūsu kultūras. Pamēģināsim šos salātus pagatavot, izmantojot kādu no padomju ēdnīcu receptēm.

Katra saimniece “Siļķi kažokā” gatavo savā veidā, pievienojot īpašas detaļas, piemēram, olu vai ceptus sīpolus. Bet padomju virtuve šim ēdienam piešķīra īpašu šarmu. Atcerēsimies, kādi bija šie slavenie salāti padomju ēdnīcās. Izrādās, tos ir ļoti viegli pagatavot!

Nepieciešamās sastāvdaļas

Sālītas siļķes - 0,5 kg

Vārīti kartupeļi - 0,5 kg

Vārīti burkāni - 0,5 kg

Vārītas bietes – 0,5 kg

Sīpoli – 2 līdz 3

Pašgatavota vai veikalā pirkta majonēze

Sāls - pēc garšas

Pagatavošanas gaita

Kartupeļus, burkānus un bietes iepriekš novāra, atdzesē un nomizo.

LASI VĒL:

Pirmā kārta: Sarīvē kartupeļus uz rupjās rīves, pievieno sāli, pievieno nedaudz majonēzes un samaisa. Pirmajā kārtā kartupeļus liek cepamtraukā ar malām, izlīdzina to un viegli piespiež ar lāpstiņu.

Otra kārta: Sagriež siļķi kubiņos, sīpolu mazos gabaliņos, pievieno majonēzi, rūpīgi samaisa tajā pašā bļodā un liek virsū kartupeļiem cepamtraukā.

Trešā kārta: Atkārto procesu ar burkāniem - sarīvē tos, pievieno sāli, pievieno nedaudz majonēzes un kārto virsū siļķēm, izlīdzinot ar lāpstiņu.

Ceturtā kārta: Dara to pašu ar bietēm — pievieno sāli un bļodā sajauc ar majonēzi, pēc tam kārto virsū burkāniem.

Galvenā atšķirība šajā receptē ir tā, ka nav jāgaida, kamēr kārtas izmirkst. Salāti ir gatavi. Sadala porcijās un pasniedz.

Ja vēlas, dārzeņus var vārīt tieši sālsūdenī. Noteikti pamēģiniet šo “Siļķi kažokā” — tā jūs aizvedīs atpakaļ bērnībā un jaunībā.