
Smalka Napoleona kūka ir universāls favorīts daudziem saldummīļiem. Kārtainās mīklas un krēma kombinācija rada perfektu desertu. Klasiskā recepte ir diezgan darbietilpīga: mīklas kārtas ir jāmīca, jāizrullē un jācep. Tāpēc iesakām izmēģināt slinko Napoleona kūku — nav nepieciešama ne cepšana, ne mīklas sagatavošana.
Šajā receptē kūkas kārtas vietā tiek izmantoti gatavi kārtainās mīklas cepumi, piemēram, cukura austiņas. Pildījums ir standarta krēms, bet to var aizstāt ar citu pēc savas gaumes, piemēram, ar krēmu uz skābā krējuma bāzes. Kopējais gatavošanas laiks, neskaitot mērcēšanu, ir tikai 30 minūtes.
Nepieciešamās sastāvdaļas
400 grami kārtainās mīklas cepumu
600 mililitri piena
2 olas
100 grami 82% sviesta
3 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes miltu
Šķipsniņa vaniļas. Jums būs nepieciešama arī apaļa kūkas forma ar diametru 17–18 centimetri.
LASI VĒL:
Kāpēc nekad nevajadzētu glabāt apavus guļamistabā - eksperti paskaidro, kur to vislabāk darīt
Vecmāmiņa Ilga vienmēr istabas augos liek lauru lapas – uzzinot iemeslu, sāku rīkoties tāpat
Pagatavošanas gaita
Sakuļ olas ar miltiem un cukuru, līdz tās pilnībā izšķīst. Atsevišķā katliņā ar biezu dibenu uzkarsē pienu, līdz tas sāk tvaikot, bet neļauj tam vārīties.
Pusi karstā piena ielej olu maisījumā plānā strūklā, nepārtraukti maisot. Samaisa maisījumu un pēc tam ielej katliņā kopā ar atlikušo pienu. Atgriež uz uguns un, nepārtraukti maisot, uzkarsē krēmu. Karsē maisījumu, līdz tas sabiezē, bet neļauj tam vārīties. Ja tas vārās, atdzesē to un sakuļ ar mikseri.
Kamēr maisījums vēl ir karsts, pievieno vaniļu un sagrieztu sviestu. Maisa, līdz maisījums ir biezs un gluds. Kūkas krēms ir gatavs.
Pēc tam saliec slinko Napoleonu: pārmaiņus liek cepumu un krēma kārtas, līdz krēms ir izlietots. Lai "austiņas" labi iesūktos, tām jābūt svaigām un kraukšķīgām. Pēc vēlēšanās starp kārtām var pievienot ogas, riekstus, žāvētas plūmes vai jebkuru citu pildījumu.
Sasmalcini atlikušos cepumus smalkās drupačās ar blenderi vai mīklas rulli. Apkaisi kūkas virspusi un malas. Ievieto Napoleona kūku ledusskapī bez cepšanas vismaz uz 2 stundām vai vēlams uz nakti. Tas ļaus tam kļūt maigam un gardam.