
Zupa ir viens no pasaulē iemīļotākajiem un populārākajiem ēdieniem. Un tās garšas noslēpums, pirmkārt un galvenokārt, slēpjas pareizā gaļas izvēlē. Kā norāda profesionāli pavāri, ir noteikti gaļas veidi, kas ne tikai sabojā ēdiena garšu, bet arī apgrūtina tā sagremošanu.
Balstoties uz profesionālu pavāru un kulinārijas ekspertu kopīgu viedokli, mēs paskaidrosim, kuri gaļas veidi ir absolūti nepiemēroti zupai un kāpēc kulinārijas eksperti tos nekad nepievieno zupas katlam.
Tas var šķist nedaudz negaidīti, bet pieredzējuši pavāri ir vienisprātis - kūpināta gaļa un desas īstai zupai ir tabu, un lūk, kāpēc.
Pārāk daudz sāls un garšvielu. Desas un kūpināta gaļa jau satur pārtikas piedevas, aromatizētājus un lielu daudzumu sāls. Gatavojot, tie piešķir buljonam mākslīgas garšas, padarot garšu pārmērīgi "ķīmisku".
Pārāk daudz tauku. Šādi produkti bieži satur lielu daudzumu slēpto tauku, kas zupā pārvēršas par nepatīkamu plēvīti.
LASI VĒL:
Smagums sajūtas radīšana. Kūpinātas garšas, sāls un tauku kombinācija apgrūtina ēdiena sagremošanu, īpaši bērniem un cilvēkiem ar gremošanas traucējumiem.
Buljons zaudē dzidrumu. Kvalitatīvai zupai jābūt smaržīgai un dzidram, savukārt desas to pārvērš duļķainā buljonā.
Kā aizstāt aizliegto gaļu
Ja vēlaties bagātīgu un gardu pirmo ēdienu, vislabāk izvēlēties:
Vistu ar kaulu vieglām un diētiskām zupām – lieliska variants kopā ar dārzeņiem vai makaroniem;
Liellopu gaļu ar kaulu smadzenēm klasiskam buljonam;
Tītara gaļa maigai, aromātiskai zupas versijai;
Cūkgaļas ribiņas sātīgākiem ēdieniem, piemēram, borščam un kāpostu zupai.
Lai arī šis produkts paātrina zupas gatavošanu, jo ilgstoši nav jāvāra buljons, desas un kūpinātus gaļas produktus vislabāk atstāt sviestmaizēm vai uzkodām, bet noteikti ne zupām