Klasiska tiramisu recepte – pat itāļu vīramāte būs apmierināta

Droši vien pasaulē nav neviena cilvēka, kurš nemīlētu saldumus. Daži cilvēki ierobežo savu pārtikas uzņemšanu, jo rūpējas par savu figūru. Bet pat viņi vismaz reizēm bauda desertu.

Vecmāmiņas pīrāgi ir izgājuši no modes; tagad ir ierasts ēst mājās gatavotas smalkmaizītes silikona formiņās vai dažādus konditorejas izstrādājumus. Šajā rakstā mēs jums pastāstīsim, kā ātri un vienkārši pagatavot desertu, piemēram, klasisko tiramisu.

Sastāvdaļas

Maskarpone siers – 220 grami

Cepumi “Dāmu pirkstiņi” – 8 līdz10

Olu dzeltenumi – 2

Cukurs – 2 ēdamkarotes

Atdzesēta stipra kafija vai espresso – 60 ml

Brendijs vai tumšais rums – 1,5 ēdamkarotes

Kakao pulveris – 1–2 ēdamkarotes

Rīvēta šokolāde

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Bļodā sajauciet cukuru, olu dzeltenumus un pusi brendija. Saputojiet, līdz maisījums sabiezē.

Sāciet pievienot maskarpones sieru, pa vienai ēdamkarotei vienlaikus. Ja maisījums nav pietiekami biezs, izmantojiet mikseri vai blenderi. Dziļā bļodā sajauciet stipro kafiju un atlikušo brendiju.

Paņemiet dažus cepumus un iemērciet tos maisījumā. Tomēr uzmanieties, lai cepumi pārāk neuzsūc šķidrumu, pretējā gadījumā tie var kļūt pārāk izmirkuši un galu galā saplīst vai kļūt slapji. Tāpēc esiet uzmanīgi.

Sagatavojiet servēšanas šķīvi. Novietojiet uz tā cepumus un pārklājiet ar maskarpones maisījuma kārtu. Neizmantojiet visu maisījumu uzreiz; izmantojiet 1/3 vai pusi.

Pēc tam izklājiet vēl vienu cepumu rindu un atkārtojiet procesu ar maskarpones maisījumu.

Kad esat pabeidzis kārtošanu, pielāgojiet visu, lai nodrošinātu skaistu noformējumu, un ievietojiet ledusskapī.

Klasiskajam tiramisu vajadzētu vismaz 4 stundas atpūsties ledusskapī. Vislabāk to atstāt uz nakti, lai maisījums lieliski iesūktos un radītu gardu desertu.

Pirms pasniegšanas viegli dekorējiet ēdienu. Varat izmantot rīvētu šokolādi vai kakao pulveri. Varat arī improvizēt un pārsteigt savus viesus ar unikālu noformējumu!

Tagad jūs zināt, kā ātri pagatavot gardu desertu ar nosaukumu "Klasiskais tiramisu". Ieprieciniet savu ģimeni un draugus! Labu apetīti!