Ko vajag pievienot gaļas kotletēm taisot tās, lai visa ģimene prasītu vēl tādas

Būsim godīgi, kuram gan nepatīk mājās gatavotās kotletes, kuras vēl pie tam ir taisījusi jūsu vecmāmiņa vai mamma. Daudziem no mums ir palikušas atmiņās kādu mūsu mīļākie ēdieni no bērnības. Šodien gribam padalīties ar to, kā var pagatavot gardas kotletes mājas gaumē.

Ar šo padalījās man tālāka radiniece un nolēmu reiz pamēģināt. Kopš tā laika kotletes gatavoju tikai šādā formātā un turklāt mana ģimene, draugi un radi arī man prasa, lai taisu vēl tādas kotletes.

Īstā odziņa slēpjas tajā, ka malto gaļu sajauc ar biezpienu. Izklausās neierasti? Bet tieši tas padara masu gaisīgu, mīkstu un piešķir patīkamu garšas specifiku.

Pagatavošana nav sarežģītāka par parastiem kotlešu variantiem. Var cept gan pannā, gan krāsnī – atkarībā no gaumes.  Šī raksta beigās atradīsiet arī lielisku mērci, kuru var izmantot kotletītēm.

Nepieciešamais:

Maltā cūkgaļa – būs pietiekami ap puskilogramu

Biezpiens – pēc izvēles

Eļļa – aptuveni 200 g

Ūdens – 50 ml

Ķiploki – 2 daiviņas

Malti pipari – pēc izjūtām

Olas – 2

Rīvmaize – 50 g

Sīpoli – 2 gab.

Papildu eļļa – pēc vajadzības

Pagatavošana:

Ar blendera palīdzību samaisiet biezpienu, līdz iegūstat viendabīgu krēmu. To sajauciet ar malto gaļu, olām, sāli un pipariem.

Nomizojiet sīpolus un ķiplokus, sagrieziet vai sarīvējiet un pievienojiet gaļas–biezpiena maisījumam. Visu rūpīgi izmaisiet.

Rīvmaizi samitriniet ar ūdeni un iejauciet kopējā masā, atkal kārtīgi samaisot.

Cepamtrauku ieeļļojiet, izveidojiet kotletes un lieciet cepties. Turiet krāsnī 180°C apmēram 30–35 minūtes.

Krējuma mērcīte:

Katliņā izkausējiet 30 g sviesta, pievienojiet 30 g miltu un, nepārtraukti maisot, apcepiet 2 minūtes uz nelielas uguns. Tad lēnām iemaisiet 250 ml karsta ūdens un 150 g krējuma.

Pievienojiet garšvielas un vēl pavāriet 4 minūtes, līdz iegūstat krēmīgu mērci.

Šī mērcīte ir burvīgs papildinājums, lai kotletes garšotu vēl labāk un visa ģimene būtu patīkami pārsteigta ar gardo ēdienu.