Cūkgaļas krūtiņa sīpolu mizās - gardas ukraiņu uzkodas recepte

Ukraiņu virtuve vienmēr ir bijusi slavena ar saviem oriģinālajiem, bet vienkāršajiem ēdieniem. Un cūkgaļas krūtiņa, kas gatavots sīpolu mizās, ir lielisks piemērs tam — tas ir budžetam draudzīgs, viegli pagatavojams un neticami garšīgs.

Šī uzkoda vienmēr ir glābiņš svētku vakariņās. Tā lieliski sader ar maizi, sinepēm vai mārrutkiem, radot patiesu nostalģiju pēc mājās gatavotiem ēdieniem. Sīpolu mizas ir dabīga krāsviela un aromatizētājs. Tās piešķir gaļai patīkamu zeltaini brūnu nokrāsu un vieglu dūmu garšu.

Turklāt, saskaņā ar tautas gudrību, miziņu novārījumam piemīt antibakteriālas īpašības un tas pat palīdz stiprināt imūnsistēmu. Tāpēc šis ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Cūkgaļas krūtiņa 500–700 g

Sīpolu mizas 7–10 gabali

Ūdens 2 litri

Sāls 3 ēdamkarotes

Lauru lapa 2-3 gabali

Ķiploka 4-5 daiviņas

Garšvielas pēc izvēlas (melnie pipari, koriandrs, paprika)

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Katliņā ielieciet labi nomazgātas sīpolu mizas. Virsū uzlieciet cūkgaļas krūtiņu. Gaļu pārlejiet ar aukstu ūdeni, līdz tā ir pilnībā pārklāta. Pievienojiet sāli un lauru lapu.

Pēc ūdens vārīšanās vāriet uz lēnas uguns apmēram 40 minūtes uz vidējas uguns. Izslēdziet uguni un ļaujiet gaļai atdzist buljonā vēl stundu.

Kad gaļa atdzisusi, izņemiet to un nosusiniet ar papīra dvieli. Ierīvējiet ar sasmalcinātu ķiploku un garšvielām.

Ietiniet folijā vai cepampapīrā un atdzesējiet ledusskapī uz vairākām stundām. Pēc tam cūkgaļas krūtiņu var plāni sagriezt un pasniegt kā aukstu uzkodu.

Padomi

Lai iegūtu intensīvāku garšu, buljonam pievienojiet dažus žāvētu plūmju gabaliņus vai sojas mērci.

Šo uzkodu ir viegli pagatavot iepriekš, jo ledusskapī tā uzglabāsies 3–4 dienas.

Plāni sagriezta cūkgaļas krūtiņa lieliski sader ar salātiem vai vienkārši ar svaigu rupjmaizi un sīpoliem. Un, ja pievienosiet mājās gatavotu mērci, piemēram, sinepju, adžikas vai mārrutku mērci, šis ēdiens kļūs par iecienītu jebkurā mielastā.

Cūkgaļas krūtiņa sīpolu mizās ir piemērs tam, kā vienkāršas sastāvdaļas var pārvērsties par īstu delikatesi. To ir viegli pagatavot, tā izskatās garšīga un vienmēr pārsteidz viesus.