Rudens kāpostu salāti - recepte gardai konservēšanai bez sterilizācijas

Rudens ir ideāls laiks kulinārijas eksperimentiem un mājas konservējumiem. Kad tirgus ir pilns ar svaigiem dārzeņiem, gribas uzkrāt vitamīnus garajai ziemai. Viena no vienkāršākajām un vienlaikus daudzu mājas pavāru iecienītākajām receptēm ir kāpostu salāti ar marinētiem dārzeņiem, kas pagatavoti bez sterilizācijas.

Ēdienu blogere olesya_sad skaidro, ka šim ēdienam nav nepieciešama ilga gatavošana vai konservēšana, un rezultāts ir pārsteidzoši garšīgs un aromātisks. Salātus var ēst nākamajā dienā pēc pagatavošanas vai uzglabāt pārklātus ledusskapī.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Baltais kāposts 5 kg

Burkāni 1 kg

Paprika 1 kg

Sīpols 1 kg

9% etiķis 200-250 ml

Eļļa 800 ml

Cukurs 200 g

Sāls 80-100 g

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Kāpostus sasmalcina plānās strēmelītēs, burkānus rupji sarīvē, sīpolu sagriež pusgredzenos un papriku sagriež garās strēmelītēs.

Lielā bļodā sajauciet visus dārzeņus, pievienojiet sāli, cukuru, eļļu un etiķi. Kārtīgi samaisiet ar rokām vai koka lāpstiņu.

Salātus cieši iespiediet tīrās burkās, pārliecinoties, ka nav gaisa kabatu. Ielejiet atlikušo marinādi, kas izdalījusies maisīšanas laikā.

Pārklājiet ar neilona vākiem un ievietojiet ledusskapī vai uzglabājiet vēsā vietā. Salāti ir gatavi ēšanai nākamajā dienā, bet garša ar katru dienu kļūst intensīvāka.

Padomi

Lai iegūtu pikantu garšu, varat pievienot nedaudz melno piparu graudiņu, lauru lapu vai sinepju sēklu. Lai iegūtu krāsu un uzlabotu labsajūtu, mēģiniet daļu balto kāpostu aizstāt ar sarkanajiem kāpostiem.

Diētiskai versijai samaziniet eļļas daudzumu līdz 300–400 ml; salāti būs vieglāki, bet joprojām uzglabājami. Šie salāti ir lieliski piemēroti kā piedeva gaļai, zivij, kartupeļiem vai putrai.

Šo recepti ir vērts izmēģināt, jo nav jātērē laiks burku sterilizēšanai. Pateicoties lielajam svaigo dārzeņu daudzumam, tie ir īsts vitamīnu kopums. Tie ir arī ātri pagatavojams, tiem ir ilgs uzglabāšanas laiks un tie vienmēr būs pa rokai.