Pievienojiet buljonam saputotus olu baltumus - 6 kulinārijas triki, ko aizgūt no pieredzējušiem pavāriem

Katrai saimniecei ir savi kulinārijas noslēpumi un triki, ko viņa izmanto, lai pagatavotu gardus ēdienus. Taču dažreiz nenāk par ļaunu ielūkoties kāda cita "zināšanu bankā", lai aizņemtos dažus foršus knifus, kas var pacelt jūsu ēdienu jaunā līmenī.

Kā cept maigu biezpiena sacepumu

Vai vēlaties pagatavot perfektu biezpiena sacepumu, ar tādu garšu, kādu atceraties no bērnības? Tad ņemiet vērā šo triku. Atšķirībā no vairuma sacepumu, kuriem nepieciešamas istabas temperatūras sastāvdaļas, šī sacepuma sastāvdaļas tiek sajauktas tikai aukstas. Tādā veidā deserts būs gaisīgs, maigs un gluds. Varat pagatavot sacepumu ar rozīņu, augļu vai ogu pildījumu vai arī izmantot tikai biezpienu — tas to nepadarīs sliktāku.

Kā panākt, lai mīkla uzrūgtu

Lai novērstu ogļskābās gāzes nokļūšanu atmosfērā un tā vietā atbrīvotu to mīklas mīcīšanas laikā, pieredzējuši konditori iesaka sekojošo: sajauciet cepamo sodu ar sausajām sastāvdaļām un skābi (etiķi vai citronu sulu) ar šķidrajām sastāvdaļām. Pēc tam apvienojiet tos bļodā, labi samaisiet un nolieciet gatavo mīklu malā, lai reakcija pilnībā notiktu.

Piezīme: Ja mīklu gatavojat ar kefīru, papildu skābe nav nepieciešama. Šajā gadījumā kefīra bļodā vienkārši pievienojiet nepieciešamo daudzumu cepamās sodas, ļaujiet tai iedarboties piecas līdz desmit minūtes un pēc tam pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Iegūtie konditorejas izstrādājumi būs maigi un gaisīgi.

Kā pagatavot drupanus griķus

Neskatoties uz to, ka griķi mūsu valstī ir diezgan populāra piedeva, daudzi pavāri joprojām nezina, kā tos pareizi pagatavot. Dažiem cilvēkiem tie šķiet rupji, citiem - ūdeņaini. Nav īpašu recepšu vai noslēpumu putras pagatavošanai. Nevāriet tos ilgi un bieži nemaisiet - vienkārši ļaujiet tiem nostāvēties.

Katliņā ieberiet vēlamo griķu daudzumu, noskalojiet, pievienojiet ūdeni attiecībā 1:2 un novietojiet uz plīts. Kad griķi vārās, pievienojiet šķipsniņu sāls, samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns apmēram 7-8 minūtes. Pēc tam izslēdziet plīti, pievienojiet nelielu sviesta gabaliņu, pārklājiet un ļaujiet tiem nostāvēties apmēram 15 minūtes. Tas dos griķiem laiku uzsūkt visu šķidrumu un izkausēto sviestu.

LASI VĒL:

Kā pagatavot makaronus vienā minūtē

Mēs visi mīlam makaronus ne tikai to garšas, bet arī to, cik ātri tie pagatavojas. Tomēr dažreiz mums nav pat šo desmit brīvo minūšu. Šādos gadījumos ir labi, ja ir pārbaudīts un patiess triks, kas ļaus jums pagatavot makaronus tikai vienā minūtē.

Izrādās, viss, kas jums jādara, ir ievietot makaronus katliņā, pārklāt ar aukstu ūdeni un ļaut tiem nostāvēties apmēram stundu. Paturiet prātā, ka makaroni šajā laikā ievērojami izpletīsies, tāpēc izmantojiet lielu katlu. Pēc tam nolejiet ūdeni, pārlejiet makaronus ar verdošu ūdeni, labi samaisiet, lai tie nepieliptu, un novietojiet tos uz plīts. Pēc 60 sekundēm makaroni būs gatavi un gatavi pasniegšanai.

Kā padarīt omleti gaisīgu

Parasti pavāri omleti gatavo šādi: bļodā iesit divas vai trīs olas, pievieno sāli un nedaudz piena, labi sakuļ sastāvdaļas un ielej maisījumu karstā pannā. Dažreiz piena vietā izmanto ūdeni vai krējumu — tā ir gaumes lieta. Tomēr pieredzējuši pavāri iesaka pilnībā atteikties no šķidruma un tā vietā izmantot šķipsniņu cepamā pulvera.

Piezīme: Olu maisījumam nevajadzētu stāvēt — tiklīdz sastāvdaļas ir sajauktas, nekavējoties ielejiet to labi sakarsētā (bet ne dūmojošā) pannā. Cepiet omleti uz vidējas uguns apmēram piecas minūtes. Šajā laikā apakša apbrūnēs, bet augšdaļa zem vāka tvaikos un kļūs ļoti mīksta. Pavāri iesaka arī ieziest vāku ar sviestu.

Kā padarīt buljonu dzidru

Putas būtībā ir sarecējis proteīns, kas atdalās no gaļas gatavošanas laikā augstā temperatūrā. Vienkāršākais veids, kā noņemt putas, ir izmantot caurumotu karoti vai vairākas reizes izkāst buljonu. Varat arī paņemt veselu, nemizotu sīpolu un ievietot to buljonā. Gatavošanas laikā tas uzsūks liekās nogulsnes, un šķidrums kļūs dzidrs. Tikai atcerieties gatavošanas beigās izņemt sīpolu.

Ja nokavējāt brīdi, kad putas nosēžas buljona apakšā, izmantojiet slepenu sastāvdaļu, kas problēmu atrisinās acumirklī. Tas ir vienkārši auksts ūdens. Piepildiet glāzi ar aukstu ūdeni un ielejiet to katlā ar vārošu buljonu. Pēkšņas temperatūras izmaiņas liks putām atkal pacelties virspusē, ļaujot tās noslaucīt.

Joprojām ir duļķains buljons? Tad izmēģiniet olu triku. Atdaliet olu baltumu no dzeltenuma, rūpīgi sakuliet un ielejiet to atdzesētajā un nokāstajā buljonā plānā strūklā, nepārtraukti maisot. Novietojiet katliņu uz plīts, uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns apmēram trīs līdz četras minūtes, līdz olu baltumi sarecē un nosēžas apakšā. Vēlreiz nokāsiet buljonu un izbaudiet tā kristāldzidro buljonu.