Garšo kā pie vecmāmiņas - mājās gatavotas pastētes recepte, kas saglabājas visu ziemu

Kas gan varētu būt labāks par maigu, aromātisku pastēti, kas gatavota mājās? Šī pārbaudītā recepte ļaus ne tikai baudīt neticamo garšu, bet arī uzkrāt krājumus ziemai.

Mēs jums paskaidrosim, kā pagatavot gardu pastēti, atsaucoties uz šefpavāres Džeinas Lubovicas ierakstu viņas Facebook profilā.

Kāds ir perfektas garšas noslēpums

Bagātīgas un dziļas garšas noslēpums slēpjas perfektā sastāvdaļu kombinācijā. Vistas gaļa, aknas, sirdis un kuņģīši rada perfektu garšu paleti. Apcepti sīpoli un burkāni piešķir dabisku saldumu, savukārt speķis piešķir maigumu un sulīgumu, kā tik ļoti trūkst veikalā nopērkamajos produktos. Pateicoties ilgai vārīšanai burkās, pastēte kļūst neticami mīksta un tai ir ilgs uzglabāšanas laiks.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Vistas gaļa - 1 kg

Vistas aknas - 750 g

Sirdis - 1 kg

Cūkas kuņģi - 1 kg

Speķis - 400 g

Burkāni - 200 g

Sīpoli - 250 g

Sāls - 1,5 ēdamkarote (vai pēc garšas)

Melnie malti pipari - ½ tējkarote (vai pēc garšas)

Buljons - 250 ml

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Vispirms novāriet gaļu un subproduktus (aknas, sirdis, kuņģi), līdz tie ir pilnībā gatavi. Cepšanas pannā atsevišķi apcepiet sīpolus un sarīvētus burkānus līdz zeltaini brūnai krāsai.

Visas vārītās sastāvdaļas, cūkas kuņģi un ceptos dārzeņus samaliet gaļas mašīnā. Lai iegūtu vēl zīdaināku tekstūru, maisījumu var sablendēt arī ar blenderi.

Pastētes maisījumā ielejiet buljonu, kurā gaļa tika vārīta. Pievienojiet sāli, piparus un, ja vēlaties, šķipsniņu muskatrieksta pikantākai garšai. Rūpīgi samaisiet līdz gludai masai.

Sadaliet pastēti tīrās, sterilizētās burkās, atstājot 1–2 cm brīvas vietas virspusē. Cieši aizveriet ar sterilizētiem vākiem.

Ievietojiet burkas lielā katlā, kas izklāts ar dvieli. Piepildiet ar aukstu ūdeni tā, lai vāki būtu pārklāti ar ūdeni 1–2 cm no burkas katliņa. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet uz lēnas uguns 5 stundas. Šis ilgais process nodrošina jūsu pagatavotā ēdiena drošību un nevainojamu garšu.

Rezultātā jums būs vairākas burkas ar dabīgu, sātīgu un neticami gardu pastēti. Tā ir ideāli piemērota ātrām brokastīm, uzkodām vai barojošām sviestmaizēm visu ziemu.