
Rikotas tarte ir lielisks veids, kā noslēgt pusdienas vai vakariņas, un lieliska recepte rudens vakariem, kad laiks kļūst vēss un gribas ieslēgt cepeškrāsni, lai radītu īstus konditorejas šedevrus.
Recepte tika kopīgota Le Mille Ricette tīmekļa vietnē. Un tā ir gana viegli, lai ar to tiktu galā pat iesācēji.
Nepieciešamās sastāvdaļas
3 olas, istabas temperatūrā
150 g pūdercukura
100 g saulespuķu eļļas
70 g piena, istabas temperatūrā
200 g miltu
8 g cepamā pulvera
Rīvētas citrona miziņas
Šķipsniņa sāls
Sastāvdaļas rikotas krēmam
300 g rikotas
2 ēdamkarotes pūdercukura
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
1 ola
LASI VĒL:
Pagatavošanas gaita
Bļodā ievietojiet trīs olas kopā ar cukuru, šķipsniņu sāls un nelielu daudzumu rīvētas citrona miziņas. Sajauciet ar mikseri, līdz masa ir labi sajaukta. Tikai šajā brīdī pievienojiet sviestu un pienu. Vēlreiz rūpīgi samaisiet, pēc tam pievienojiet cepamo pulveri un miltus. Vēlreiz samaisiet ar mikseri. Mīklai jābūt gludai un bez kunkuļiem.
Izklājiet 24 x 19 cm taisnstūra vai 22 x 22 cm kvadrātveida pannu ar piemērotu cepampapīru. Ielejiet mīklu pannā un ļaujiet tai dažas minūtes atpūsties.
Tagad pagatavojiet krēmu. Sajauciet rikotu, olu, pūdercukuru un kukurūzas cieti. Sajauciet maisījumu un pēc tam sablendējiet to ar iegremdējamo blenderi — tas ir triks, lai iegūtu gludu un pilnīgi viendabīgu krēmu.
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija. Piepildiet konditorejas maisiņu ar rikotas krēmu un uzklājiet to uz mīklas, veidojot svītras kā režģi. Cepiet kūku apmēram 30 līdz 35 minūtes (atkarībā no cepeškrāsns). Pirms izņemšanas no cepeškrāsns pārbaudiet ar zobu bakstāmo.
Papildus piedevas: šokolādes skaidiņas, rīvēta apelsīna miziņa, sasmalcināti valrieksti, mandeles vai lazdu rieksti. Miziņas vietā var izmantot vaniļas ekstraktu.