Tik maiga, ka kūst mutē – recepte kūkai ar rikotas krēmu

Rikotas tarte ir lielisks veids, kā noslēgt pusdienas vai vakariņas, un lieliska recepte rudens vakariem, kad laiks kļūst vēss un gribas ieslēgt cepeškrāsni, lai radītu īstus konditorejas šedevrus.

Recepte tika kopīgota Le Mille Ricette tīmekļa vietnē. Un tā ir gana viegli, lai ar to tiktu galā pat iesācēji.

Nepieciešamās sastāvdaļas

3 olas, istabas temperatūrā

150 g pūdercukura

100 g saulespuķu eļļas

70 g piena, istabas temperatūrā

200 g miltu

8 g cepamā pulvera

Rīvētas citrona miziņas

Šķipsniņa sāls

Sastāvdaļas rikotas krēmam

300 g rikotas

2 ēdamkarotes pūdercukura

1 ēdamkarote kukurūzas cietes

1 ola

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Bļodā ievietojiet trīs olas kopā ar cukuru, šķipsniņu sāls un nelielu daudzumu rīvētas citrona miziņas. Sajauciet ar mikseri, līdz masa ir labi sajaukta. Tikai šajā brīdī pievienojiet sviestu un pienu. Vēlreiz rūpīgi samaisiet, pēc tam pievienojiet cepamo pulveri un miltus. Vēlreiz samaisiet ar mikseri. Mīklai jābūt gludai un bez kunkuļiem.

Izklājiet 24 x 19 cm taisnstūra vai 22 x 22 cm kvadrātveida pannu ar piemērotu cepampapīru. Ielejiet mīklu pannā un ļaujiet tai dažas minūtes atpūsties.

Tagad pagatavojiet krēmu. Sajauciet rikotu, olu, pūdercukuru un kukurūzas cieti. Sajauciet maisījumu un pēc tam sablendējiet to ar iegremdējamo blenderi — tas ir triks, lai iegūtu gludu un pilnīgi viendabīgu krēmu.

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija. Piepildiet konditorejas maisiņu ar rikotas krēmu un uzklājiet to uz mīklas, veidojot svītras kā režģi. Cepiet kūku apmēram 30 līdz 35 minūtes (atkarībā no cepeškrāsns). Pirms izņemšanas no cepeškrāsns pārbaudiet ar zobu bakstāmo.

Papildus piedevas: šokolādes skaidiņas, rīvēta apelsīna miziņa, sasmalcināti valrieksti, mandeles vai lazdu rieksti. Miziņas vietā var izmantot vaniļas ekstraktu.