
Sāļā kūka ar kārtaino mīklu ir uzkoda, kas noteikti būs uzmanības centrā jebkurās viesībās un to apēdīs līdz pēdējai drupačai un prasīs vēl.
Nepieciešamās sastāvdaļas
500 g neraudzētas kārtainās mīklas
2 vārītas vistas kājas
2 – 3 marinēti gurķi
100 g cietā siera
1 vārīts burkāns
1 ķiploka daiviņa
100 – 150 g šķiņķa
6 ēdamkarotes majonēzes
1 marinēts gurķis
200 g krēmsiera
Lociņi un pētersīļi
Ķiršu tomāti pēc garšas
Redīsi pēc garšas
LASI VĒL:
Pagatavošanas gaita
Atkausējiet sagatavoto mīklu, viegli izrullējiet to, izgrieziet vienāda lieluma kārtas un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos pēc Celsija (400 grādi pēc Fārenheita) 10–12 minūtes. Gatavās kūkas kārtas rūpīgi atdzesē un katru pārgriež gareniski uz pusēm, atdalot kārtas.
Noliek kūkas kārtas malā un sagatavo pildījumu (mums būs trīs). Sīki sakapā vārīto vistu, to pašu dari ar marinētajiem gurķiem, sajauc ar nedaudz majonēzes un sadali divās daļās — pirmais pildījums ir gatavs.
Uz pirmās kūkas kārtas izklāj pusi pildījuma, viegli apsmērējot to ar majonēzi. Iesakām katru kārtu ieziest ar majonēzi, lai nodrošinātu mitru, pikantu kūku.
Sagatavo otro pildījumu: smalki sarīvē burkānus un sieru, pievieno sasmalcinātu ķiploku un apsmērē ar nedaudz majonēzes. Vienmērīgi izklāj pildījumu uz nākamās kūkas kārtas, iepriekš to apsmērējot ar majonēzi. Virsū liek nākamo kūkas kārtu.
Nākamā kārta ir šķiņķis. Virs kārtainās mīklas pamatnes kārto plānas šķēles un virspusi apsmērē ar nedaudz majonēzes.
Uz šķiņķa pārklāj kūkas kārtu, uzliek otru pusi vistas pildījuma, virsū uzliek pēdējo kūkas kārtu un stingri piespiež. Ievietojiet kūku ledusskapī uz dažām stundām (vēlams uz nakti), lai tā iesūktos garšās.
Gatavu kūku no visām pusēm apsmērējiet ar mīksto krēmsieru un dekorējiet ar lociņiem, ķiršu tomātiem un redīsiem. Esiet radoši un pacienājiet savus viesus ar pārliecību!