
Ja jums garšo konditorejas izstrādājumi ar biezpienu, jums noteikti patiks arī šis pīrāgs – maigs, sulīgs un ļoti gards.
Pīrāga pamatne ir smilšu mīkla ar biezpiena pildījumu. Bet, lai pildījums būtu krēmīgs, sablendējiet biezpienu blenderī vai izsijājiet to. Kopumā deserts ir ne pārāk salds un patiks pat tiem, kas jo īpaši seko līdzi savai figūrai.
Nepieciešamās sastāvdaļas pamatnei
Kviešu milti - 270 g
Sviests (saldēts) - 200 g
Cukurs - 3 ēdamkarotes
Cepamais pulveris - 1 tējkarote
Sāls neliela šķipsniņa
Nepieciešamās sastāvdaļas pildījumam
Biezpiens - 400 g
Ola - 1
Skābais krējums - 4 ēdamkarotes
Cukurs - 3 ēdamkarotes
Pagatavošanas gaita
Bļodā ieberiet izsijātus miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru un visu samaisiet. Sarīvējiet sviestu (no saldētavas) tieši bļodā ar miltiem, ik pa laikam iemērcot to miltos, lai tas neizkustu, un pēc tam berzējiet to ar rokām, līdz veidojas gludas drupačas.
LASI VĒL:
Zinātnieki atklāj, kas notiktu, ja Zeme kaut uz sekundi pārstātu griezties
Nekad nevāriet kāpostus kāpostu tīteņiem katliņā – triks, kas palīdzēs to izdarīt 10 minūtēs
Pēc ķerieties pie pildījuma pagatavošanas - ievietojiet biezpienu, skābo krējumu, cukuru un olu blenderī un sablendējiet līdz gludai un viendabīgai masai.
Ietaukojiet cepšanas pannu ar sviestu, izklājiet tajā pusi no sagatavotajām drupačām un viegli piespiediet tās ar rokām, lai ir gluda un līdzena virsma. Pēc tam uzlieciet biezpiena pildījuma kārtu, uzmanīgi izlīdzinot to pa visu virsmu, un pārkaisiet atlikušās drupačas virs pildījuma.
Cepiet biezpiena pīrāgu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos pēc Celsija (400 grādi pēc Fārenheita) aptuveni 30 minūtes. Ļaujiet atdzist, izņemiet no pannas un sagrieziet porcijās.
Šis nav ārkārtīgi salds deserts, tāpēc, ja ir vēlme padarīt to saldāku, vienkārši pievienojiet vairāk cukuru. Kā arī pēc savas gaumes biezpiena pildījuma masai var pievienot rozīnes vai sukādes.