
Jauna uzkoda jūsu galdam – marinēts siers. Tā ir delikatese Grieķijā, Vācijā un Francijā. Ir pienācis laiks dažādot arī mūsu virtuvi. Pagatavojiet to vismaz vienu reizi – jūs noteikti vēlēsieties to atkārtot!
Jebkurš siers marinādē kļūst daudz garšīgāks. Bet labāk izvēlēties mīkstāku šķirni: fetas sieru, mocarellu, kazas sieru vai kamambēru. Izvēlieties lētāko!
Sastāvdaļas 4 porcijām
500 g siera
400 ml saulespuķu eļļas
1,5 gabals citrona
4 ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote Provansas garšaugu
0,5 tējkarotes melno piparu (zirņu)
1 tējkarote paprikas
1 tējkarote sarkano piparu
Olīvas pēc garšas
Baziliks pēc garšas
LASI VĒL:
Svarīgas nianses
Pirms marinēšanas sieru 24 stundas turiet istabas temperatūrā. Tas ir nepieciešams, lai aromāts varētu pilnībā attīstīties.
Nenogrieziet mizu, ja tāda ir. Bet noteikti sagrieziet kluci mazos kubiņos.
Cietām, puscietām un sālījumā gatavotām šķirnēm patiks silta eļļa. Ar to garšvielas vieglāk atdos savu aromātu. Mīkstām šķirnēm – eļļa istabas temperatūrā.
Sieru marinē aukstā vietā vienu nedēļu. Traukam jābūt cieši noslēgtam. Tas var būt izgatavots no stikla, māla vai porcelāna.
Pirmā recepte
Izspiediet 1 citronu caur virtuves kombainu vai smalki sakapājiet. Pagatavojiet marinādi: citrons, puse tējkarotes sarkanās paprikas, 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, puse ēdamkarotes Provansas garšaugu, pāris melno piparu bumbiņas un 200 ml eļļas. Pārlejiet to pāri sieram.
Otrā recepte
Apcepiet 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas 200 ml eļļas. Atdzesējiet. Pēc tam eļļā ar ķiploku izšķīdiniet medu, pusi tējkarotes sarkanās paprikas, pusi sasmalcināta citrona, visu papriku, dažus melno piparu zirnīšus, baziliku un olīvas. Pārlejiet šo marinādi pāri sieram.
Ja ir noskaņojums, eksperimentējiet ar sastāvdaļām. Siers būs garšīgs ar saulē kaltētiem tomātiem, rozmarīnu, timiānu, estragonu, kadiķogām, lauru lapu, sarkanajiem čili pipariem. Mēs domājam, ka ikviens var izdomāt oriģinālu recepti!