Tomāti "Divi vienā" savā sulā - gan uzkoda, gan dzēriens

Pašgatavoti tomāti savā sulā ir īsts gastronomisks baudījums. Sagatavoto produktu ir ērti izmantot ēdiena gatavošanā, piemēram, mājas mērces pagatavošanai. Vai arī tomātus var vienkārši ēst kā uzkodu un noskalot ar marinādi no burciņas. Visgardākais rezultāts ir no pašu audzētiem dārzeņiem.

Mēs pastāstīsim, kā pagatavot gardus tomātus savā sulā – recepte neprasa īpašas prasmes un ir katra spēkos. Ziemā jūs noteikti priecāsieties par šādu dāvanu.

Visgardākie tomāti savā sulā ziemai

Ēdiena gatavošanai vislabāk ņemt vidēja lieluma plūmju dārzeņus, kas viegli ietilpst burciņā. Var izmantot ķiršu tomātus, taču to mizošana prasa ilgu laiku. Ja vēlaties, procesu var vienkāršot, ņemot veikalā nopērkamu sulu.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Trīs ar pusi kilogrami tomātu

Trīs tējkarotes cukura

Viena ēdamkarote sāls

Viena lauru lapa

Pieci melnie un smaržīgie pipari

Pagatavošanas gaita

Tomāti rūpīgi jānomazgā un jāsašķiro. Pēc tam katru no tiem pārbaudiet. Konservēšanai atvēliet divus kilogramus stingrāko un labākās kvalitātes augļu. No atlikušajiem pagatavojiet tomātu sulu, izmantojot blenderi, gaļas mašīnu vai sulu spiedi.

LASI VĒL:

Dārzeņu asajā galā izveidojiet krustveida iegriezumu, no kura tiks gatavoti tomāti savā sulā. Ievietojiet dziļā bļodā un piecas minūtes pārlejiet verdošu ūdeni. Pēc tam izņemiet tos, atdzesējiet un nomizojiet.

Sulas ielejiet katliņā ar biezu dibenu. Pievienojiet sāli, cukuru un uzvāriet. Iepriekš iztīrītas burkas apakšā ielieciet divu veidu piparus un lauru lapu. Ievietojiet nomizotos tomātus. Pārlejiet ar karstu sulu un pārklājiet ar vākiem.

Sterilizējiet tomātus savā sulā ziemai lielā katliņā ar dvieli apakšā. Ūdenim jāaizpilda burkas saturs 2/3 apmērā. Kad tas uzvārās, ļaujiet produktam ievilkties 25 minūtes. Pēc tam cieši aizveriet un pārvietojiet uz vēsu vietu uzglabāšanai.

Lai tomāti savā sulā ziemai būtu vēl garšīgāki, burkām var pievienot saldo vai aso piparu gabaliņus, ķiploka daiviņas vai bazilika lapas. Publicējam tikai pamata recepti, kuru var dažādot pēc saviem ieskatiem.

Tomāti savā sulā bez mizas ir mīkstāki un vieglāk lietojami, taču mizošanas soli var izlaist, ja jums netraucē, ka tomāti ar mizu būs nedaudz stingrāki. Lai labo garšo!